GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb među pet najpoželjnijih odredišta za digitalne nomade

Zagreb među pet najpoželjnijih odredišta za digitalne nomade
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.10.2021 / 19:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema podacima i istraživanju zajednice digitalnih nomada koji se okupljaju oko platforme Nomad List, Zagreb je zauzeo peto mjesto kao najpoželjnije odredište za digitalne nomade. Ispred Zagreba nalaze se samo Tokio, Taipei, Mexico City i Cape Town.

Rad na daljinu sada je u eksponencijalnoj putanji i brzo raste, a u istraživanju se pokušava dokučiti tko su nomadi, čime se bave i kako provode život na temelju podataka desetaka tisuća članova. Ova se stranica generira uživo s podacima izravno iz baze podataka, a istraživanje je dostupno na: https://nomadlist.com/digital-nomad-statistics .

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld, ovom prilikom je izjavila: „Nakon uspješno održanog prvog Zagrebačkog tjedna digitalnih nomada krajem lipnja, pokrenuli smo projekt Zagreb Digital Nomad Ambassador koji se, također, prvi put održava u našem gradu. Kroz projekt, TZGZ poziva u goste digitalne nomade kako bi ostvarili jedan mjesec besplatnog boravka u Zagrebu te, potom, podijelili i promovirali svoja iskustva. Do sada smo ugostili digitalne nomade iz SAD-a, Južne Afrike i Izraela, a do kraja godine ih očekujemo još dvoje. Naš grad je dobro pozicioniran u Europi, pun je živopisnih događanja i mogućnosti obavljanja poslovanja tijekom cijele godine, a ovakva istraživanja potvrđuju da je spreman za prihvat digitalnih nomada i da je već postao jedna od najpoželjnijih destinacija.“

Podsjećamo, Zagrebački tjedan digitalnih nomada, u organizaciji TZGZ, organizacije Saltwater Nomads, Udruge digitalnih nomada Hrvatske i portala Total Croatia News, u rujnu je osvojio čak dvije nagrade u sklopu konferencije Conventa Crossover koja se, posljednjih šest godina, održava u Sloveniji. Prvu nagradu osvojio je u kategoriji „Best Crossover Event“, koja se dodjeljuje događanjima koja odražavaju originalnost i odvažnost u svojoj ideji i konceptu, a namijenjena su kako poslovnoj publici, tako i široj javnosti.

Zagreb Digital Nomad Week dobio je i najveći broj bodova od žirija za održivost, osvojivši nagradu za najbolje događanje po pitanju održivosti s naglaskom na ekološka, ekonomska i društvena pitanja. Odabirom hibridnog formata i velikog broja virtualne publike smanjen je negativan utjecaj na okoliš, a osim toga, do lokacija događanja uživo sudionici su vrlo lako mogli doći javnim prijevozom ili pješice. Conventa Best Event Award godišnje su nagrade koje se dodjeljuju najboljim događanjima u regiji srednje i jugoistočne Europe.

Tagovi: Zagreb, digitalni nomadi, Turistička zajednica grada Zagreba, Martina Bienenfeld
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Pojačana aktivnost stranih investitora
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Pojačana aktivnost stranih investitora
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je danas, posle dugo vremena, zabeležen visok nivo aktivnosti stranih investitora na tržištu akcija, a indeksi su se umereno oporavili od jučerašnjih gubitaka.
Zagrebačka burza: Katastrofalan promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Katastrofalan promet i pad indeksa
ZAGREB - Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u srijedu su pali, u danu u kojemu nijednom dionicom nije ostvaren promet veći od milijun kuna.
MMF: Zelena tranzicija potaknut će neviđenu potražnju za metalima
PROCJENE
MMF: Zelena tranzicija potaknut će neviđenu potražnju za metalima
ZAGREB - Prijelaz na obnovljive izvore energije mogao bi u idućim desetljećima zahtijevati čak tri milijarde tona metala poput kobalta i litija, a proizvođači će teško pratiti snažnu potražnju, upozorio je u srijedu Međunarodni monetarni fond (MMF).
Dolar oslabio prema košarici valuta
FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta
LONDON - Dolar je u srijedu oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, na kojima i dalje vlada poboljšano ozračje pa su investitori skloniji riziku, a u njihovu su fokusu opet potezi središnjih banaka.
Atlantic, HPB i Modra špilja dobitnici priznanja za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja
PRIZNANJA
Atlantic, HPB i Modra špilja dobitnici priznanja za najbolju usklađenost s Kodeksom korporativnog upravljanja
ZAGREB – Kvaliteta korporativnog upravljanja bila je tema današnjeg okupljanja gospodarske zajednice na konferenciji Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) „Korporativno upravljanje u Hrvatskoj – Održiva poduzeća kao jamac ekonomskog rasta“.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE