GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX na najvišoj razini u mjesec dana

Zagrebačka burza: CROBEX na najvišoj razini u mjesec dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2021 / 17:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u srijedu su porasli drugi dan zaredom, dok je promet i nadalje skroman.

robex indeks je porastao za 0,43 posto, na 1.958,03 boda, čime je na najvišoj razini u zadnjih gotovo mjesec dana.

Crobex10 je, pak, s porastom za 0,56 posto trgovanje zaključio na 1.210,84 boda, što je njegova nova najviša razina od kraja veljače prošle godine odnosno prije početka pandemije.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,5 milijuna kuna, što je za oko 600 tisuća kuna više nego jučer.

Ni jedna dionica nije imala više od milijun kuna prometa, a jedina s više od pola milijuna kuna je dionica Atlantske plovidbe. Tom je dionicom ostvaren promet od 603,7 tisuća kuna, a cijena joj je u plusu od 0,27 posto, na 375 kuna.

Slijede dionice Arena Hospitality grupe s prometom od 490,2 tisuće kuna i rastom cijene za 0,61 posto, na 330 kuna.

Dionica Ericssona Nikole Tesle imala je promet od 483,8 tisuća kuna, a cijena joj stagnira na 1.680 kuna.

Ta je kompanija putem Burze objavila da je s Državnom geodetskom upravom i Ministarstvom pravosuđa i uprave potpisala okvirni dvogodišnji sporazum vezan uz usluge održavanja Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS) vrijedan više od 38 milijuna kuna bez PDV-a.

Dionica HT-a protrgovano je za 413,5 tisuća kuna, uz pad cijene za 0,27 posto, na 184,50 kuna.

Nešto se više danas trgovalo i dionicama Adris grupe, povlaštene su imale promet od 394,5 tisuća kuna, a redovne 227,2 tisuće kuna. Pritom je povlašteno izdanje zabilježilo i osjetniji rast cijene, za 1,43 posto, na 426 kuna, dok je redovnom cijena u plusu od 0,44 posto, na 454 kune.

Među trgovanijim dionicama porasla je cijena i dionicama Optima telekoma, za 1,56 posto, na 4,57 kuna, te Atlantic grupe, za dva posto, na 1.530 kuna.

Ipak, najveća je dobitnica dionica Varteksa s cjenovnim skokom za 8,54 posto, na 8,90 kuna, ali uz promet nešto manji od tisuću kuna.

Varteks je putem Burze izvijestio da je sklopio predugovor o kupoprodaji dijela nekretnine u Varaždinu, Zagrebačka 94. Sklapanje glavnog ugovora uslijedit će nakon ispunjenja uvjeta iz predugovora, a postignuta kupoprodajna cijena je veća od cijene koja se vodi u poslovnim knjigama Varteksa, navodi se u objavi, bez iznošenja cijene te drugih pojedinosti.

Nasuprot tomu, najveći pad cijene bilježi dionica Tehnike, za 8,70 posto, na 210 kuna, a među gubitnicama su i dionice Zagrebačke banke s padom cijene za 1,02 posto, na 58 kuna, Dalekovoda za 1,37 posto, na 1,44 kune, Turisthotela za 3,03 posto, na 3.200 kuna, Petrokemije za 6,67 posto, na 56 kuna, itd.

Inače, danas se na domaćem tržištu kapitala trgovalo s ukupno 35 dionica, pri čemu je cijena njih 14 porasla, njih 10 pala, a cijena 11 dionica se nije mijenjala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Privredna banka Zagreb, Maistra, Plava laguna
PROČITAJ I OVO
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
NALIČJE
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
ZAGREB – Prekovremeni rad u trgovini nije bio ni evidentiran ni plaćen kod 40,2 posto radnika, to je jedan od argumenata na koji se Vlada poziva kad navodi razloge koji su je motivirali na zabranu rada nedjeljom u trgovinama.
Od sada direktnim vozom na Zlatibor
POVEZANOST
Od sada direktnim vozom na Zlatibor

BEOGRAD - „Srbija voz“ saopštio je danas da se od 13. juna uvodi direktan voz sa stanice Beograd centar do stanice Zlatibor i sa stanice Zlatibor do stanice Beograd centar.

Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
CIJENE I TRŽIŠTE
Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
ANALIZA - S  inflacijom, porastom nameta i preniskim prinosima obveznica za ovu godinu, možemo ostati pozitivni u pogledu cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
LUKE
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
ROVINJ - Prizor nepraktičnog priveza brodica u više redova u rovinjskoj lučici Andana, odnosno u južnoj luci Svete Katarine, uskoro će postati dio prošlosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE