GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: CROBEX prekinuo seriju rasta

Zagrebačka burza: CROBEX prekinuo seriju rasta
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2020 / 18:05
Autor: Magdalena Dolenec, analitičarka Erste banke
ZAGREB - Nakon četiri uzastopna dana rasta domaće tržište kapitala je danas prekinulo pozitivnu seriju, te su CROBEX i CROBEX10 oslabili 0,2 posto i 0,1 posto.

Sektorske je gubitnike predvodio indeks prehrambenog sektora s 1,6 posto minusa. Likvdnost je bila najviša u ovom tjednu, s 12 milijuna kuna prometa, od čega je 2,5 milijuna kuna bilo u blok transakciji povlaštenom dionicom Adrisa.

U redovnom trgovanju je u fokusu bila dionica Hrvatskog Telekoma, kojom je protrgovano 4,8 milijuna kuna, uz pad cijene od 0,5 posto, čime je prekinuta seriju rasta od četiri uzastopna dana, te je dionica malo reterirala s najviše razine u gotovo tri godine, ali je zadržala povišenu likvidnost što je obilježio njeno trgovanje u zadnjih tjedan dana.

Među milijunaše u redovnom prometu se ugurala još samo povlaštena dionica Adrisa, koja je na 1,2 milijuna kuna prometa zabilježila rast cijene od 0,8 posto i to zahvaljujući trgovanju pred sam kraja trgovinskog dana.

Od jučerašnjih nešto likvidnijih gubitnika možemo izdvojiti dionicu Kraša sa 5,8 posto pada, što je izbrisalo znatan dio dobitaka iz dva prethodna dana, a slabiji dan je imala i dionica Jadroplova koja je pala 4,8 posto.

Titula dobitnika dana ide dionici Plave lagune koja je porasla 1,2 posto, međutim na prometu od 57 tisuća kuna, dok su dobitci ostalih nešto likvidnijih izdanja u pravilu bili ispod 1 posto.

Tagovi: Zagrebačka burza: CROBEX, CROBEX10, Hrvatski telekom, Adris Grupa
PROČITAJ I OVO
EU odobrila Njemačkoj ulaganje od 1,7 milijardi eura u teretne željeznice
ZELENO SVJETLO
EU odobrila Njemačkoj ulaganje od 1,7 milijardi eura u teretne željeznice
BRUXELLES - Europska unija dopustila je Njemačkoj subvencioniranje dijelova teretne željeznice s 1,7 milijardi eura. Komisija EU odobrila je isplate u utorak u Bruxellesu.
Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj?
DOGAĐAJI
Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj?
ZAGREB - U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“.
Usporio kineski uvoz zlata
ZLATO
Usporio kineski uvoz zlata
PEKING - Kineski uvoz poluga usporio je prošlog mjeseca jer je potražnja u najvećem svjetskom potrošaču počela posustajati pred rekordnim cijenama.
Ether uzletio, SEC bi ipak mogao odobriti ETF-ove
KRIPTOVALUTE
Ether uzletio, SEC bi ipak mogao odobriti ETF-ove
NEW YORK - Kriptovalute su porasle u utorak usred kasnog porasta optimizma u vezi s odlukama Komisije za vrijednosne papire i burzu SAD-a o promptnim prijavama za fondove kojima se trguje na burzi, od kojih prva stiže ovaj tjedan.
Azijska tržišta: Indeksi pali, čeka se na Nvidijin efekt
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, čeka se na Nvidijin efekt
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta uvelike su pala u utorak nakon što su dionice tehnološkog sektora gurnule Nasdaq Composite na rekordno visoke razine tijekom noći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE