GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Dionice Zabe u fokusu, indeksi blago porasli

Zagrebačka burza: Dionice Zabe u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2022 / 17:25
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dionički indeksi Zagrebačke burze (ZSE) u utorak su pali, uz promet manji nego u ponedjeljak i sa samo jednom dionicom s prometom većim od milijun kuna.

CROBEX je u odnosu na ponedjeljak porastao za 0,41 posto, na 1994,87 bodova, a CROBEX10 povećan je za 0,23 posto, na 1144,86 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,37 milijuna kuna, što je 1,45 milijuna kuna manje nego jučer.

Najveći promet među dionicama ostvaren je dionicom Zagrebačke banke, 1,07 milijuna kuna uz rast cijene od 0,63 posto, na 63,40 kuna.

Povlaštenom dionicom Adris grupe trgovalo se za 512 tisuća kuna, uz nepromijenjenu cijenu od 360 kuna.

Po prometu slijedi dionica Turisthotela s 434 tisuće kuna i nepromijenjenom cijenom od 4.340 kuna.

Za najvećih 13,04 posto, među trgovanijim dionicama porasla je dionice CIAK grupe, a dionici MON PERIN-a cijena je porasla za 5,26 posto. Dionica SPAN-a poskupjela je za 3,09 posto.

Rast cijene za 1,89 posto bilježi dionica Vira.

Iz te su tvrtke putem burze jutros objavili kako je na jučer održanom ročištu okončan dugogodišnji spor te tvrtke i države odnosno Ministarstva poljoprivrede koji je vezan uz rješenja o raspodjeli nacionalne proizvodne kvote za šećer iz 2012. i 2014. godine.

Slijedom toga, Ministarstvo će Viru na ime naknade štete jednokratno isplatiti iznos od 31 milijun kuna, pri čemu Viro snosi sve svoje troškove sudskih postupaka u vezi s tim sporom, izvijestili su iz virovitičke tvornice šećera.

Značajnijih padova cijena među likvidnijim dionicama nije bilo.

Na ZSE-u danas se trgovalo s 34 dionice pri čemu je cijena porasla za njih 19, pala za devet, a ostala ista za šest dionica.

Tagovi: Zagrebačka burza, Zagrebačka banka, Adris Grupa, Turisthotel, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE