GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi kliznuli četvrti dan zaredom

Zagrebačka burza: Indeksi kliznuli četvrti dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2021 / 17:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su glavni dionički indeksi nastavili kliziti naniže, već četvrti dan zaredom, a pritom je na najvećem gubitku bio građevinski sektor, ponajviše pod utjecajem potonuća cijene dionice Dalekovoda za više od 44 posto.

Crobex indeks pao je u četvrtak 0,46 posto, na 1.971 bod, a Crobex10 za blagih 0,05 posto, na 1.217 bodova.

Među sektorskim indeksima, najviše je na gubitku bio građevinski, za 16,67 posto i to ponajviše pod utjecajem potonuća cijene dionice Dalekovoda. S druge strane, jedino je u plusu bio prehrambeni indeks, za 0,33 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 9,4 milijuna kuna, što je 5,4 milijuna više nego dan ranije.

Najlikvidija je bila dionica Valamar Rivijere, kojom je ostvareno 3,37 milijuna kuna prometa. Cijena joj je porasla 0,33 posto na 30,3 kune.

Slijedi povlaštena dionica Adrisa, s prometom od 1,38 milijuna kuna, a cijena joj je ojačala 0,23 posto, na 436 kuna.

U fokusu investitora bila je i dioncia HT-a kojom je ostvareno gotovo 765 tisuća kuna prometa, a pritom joj je cijena ojačala 0,27 posto, na 188 kuna.

Znatniji promet, 624 tisuće kuna, imala je i dionica Ericssona Nikole Tesle, čija je cijena potonula za 4,17 posto, na 1.610 kuna.

Najveća gubitnica bila je dionica Dalekovoda, čija je cijena potonula 44,74 posto, na svega 3 lipe.

Dalekovod je izvijestio da su dioničari na jučerašnjoj skupštini prihvatili odluke o smanjenju temeljnog kapitala s 247,19 na 2,47 milijuna kuna, i to spajanjem sto u jednu dionicu, te potom povećanju kapitala za najmanje 150 a najviše 410 milijuna kuna, a za sudjelovanje u toj dokapitalizaciji već ranije su zajedničku uvjetovanu ponudu dali Construction Line i Končar EI.

Najveća dobitnica, pak, bila je dionica Jadroplova, čija je cijena skočila 21 posto, na 44,8 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 38 dionica, pri čemu je cijena njih 15 porasla, 19 pada, a 4 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Dalekovod, Maistra, Plava laguna
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE