GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi kliznuli četvrti dan zaredom

Zagrebačka burza: Indeksi kliznuli četvrti dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2021 / 17:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su glavni dionički indeksi nastavili kliziti naniže, već četvrti dan zaredom, a pritom je na najvećem gubitku bio građevinski sektor, ponajviše pod utjecajem potonuća cijene dionice Dalekovoda za više od 44 posto.

Crobex indeks pao je u četvrtak 0,46 posto, na 1.971 bod, a Crobex10 za blagih 0,05 posto, na 1.217 bodova.

Među sektorskim indeksima, najviše je na gubitku bio građevinski, za 16,67 posto i to ponajviše pod utjecajem potonuća cijene dionice Dalekovoda. S druge strane, jedino je u plusu bio prehrambeni indeks, za 0,33 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 9,4 milijuna kuna, što je 5,4 milijuna više nego dan ranije.

Najlikvidija je bila dionica Valamar Rivijere, kojom je ostvareno 3,37 milijuna kuna prometa. Cijena joj je porasla 0,33 posto na 30,3 kune.

Slijedi povlaštena dionica Adrisa, s prometom od 1,38 milijuna kuna, a cijena joj je ojačala 0,23 posto, na 436 kuna.

U fokusu investitora bila je i dioncia HT-a kojom je ostvareno gotovo 765 tisuća kuna prometa, a pritom joj je cijena ojačala 0,27 posto, na 188 kuna.

Znatniji promet, 624 tisuće kuna, imala je i dionica Ericssona Nikole Tesle, čija je cijena potonula za 4,17 posto, na 1.610 kuna.

Najveća gubitnica bila je dionica Dalekovoda, čija je cijena potonula 44,74 posto, na svega 3 lipe.

Dalekovod je izvijestio da su dioničari na jučerašnjoj skupštini prihvatili odluke o smanjenju temeljnog kapitala s 247,19 na 2,47 milijuna kuna, i to spajanjem sto u jednu dionicu, te potom povećanju kapitala za najmanje 150 a najviše 410 milijuna kuna, a za sudjelovanje u toj dokapitalizaciji već ranije su zajedničku uvjetovanu ponudu dali Construction Line i Končar EI.

Najveća dobitnica, pak, bila je dionica Jadroplova, čija je cijena skočila 21 posto, na 44,8 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 38 dionica, pri čemu je cijena njih 15 porasla, 19 pada, a 4 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Dalekovod, Maistra, Plava laguna
PROČITAJ I OVO
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE