GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna u minusu oko pola posto

Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna u minusu oko pola posto
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2021 / 17:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su Crobex indeksi bili u minusu oko pola posto, zabilježivši i tjedne gubitke, uz skroman obujam trgovanja zbog sezone ljetnih godišnjih odmora i izostanka važnijih vijesti.

Crobex indeks oslabio je u petak 0,51 posto, na 1.954 boda, a Crobex10 za 0,49 posto, na 1.208 bodova.

Oba su indeksa tako i na tjednoj razini zabilježila gubitak, već drugi zaredom, pri čemu Crobex od 0,83 posto, a Crobex10 za 0,68 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je danas pao turistički, za 1,8 posto, dok je najviše bio u plusu građevinski, za 3,63 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,5 milijuna kuna, što je 1,3 milijuna kuna više nego dan ranije.

Jedina s milijunskim prometom bila je dionica Valamar Rivijere, kojom je ostvareno gotovo 1,4 milijuna kuna. Cijena jo je pala 1,68 posto, na 29,2 kune.

Slijedi dionica Arena Hospitality grupe, s prometom od 684 tisuća kuna i padom cijene za 2,41 posto, na 324 kune, pa je među likvidnijima bila najveća gubitnica.

U fokusu investitora bila je i povlaštena dionica Adrisa, kojom je ostvareno 426 tisuća kuna. Cijena joj je oslabila 0,23 posto, na 435 kuna.

Promet iznad 400.000 kuna ostvaren je bio i dionicom Atlantske plovidbe, čija je cijena pala 0,72 posto, na 412 kuna.

Najveća dobitnica među trgovanijima bila je dionica Plave lagune, s rastom cijene za 2,4 posto, na 1.700 kuna.

Na domaćem tržištu danas se ukupno trgovalo sa 37 dionica, pri čemu je njih 10 ostvarilo rast cijena, 21 pad, a 6 stagnacija.

Od buzovnih objava, Meritus ulaganja objavila su danas javni poziv za upis novih dionica radi povećanja temeljnog kapitala. Planiraju povećati temeljni kapital za najviše 14 milijuna kuna, do najviše 99,78 milijuna kuna, uplatom u novcu i izdanjem najmanje 122.000, a najviše 140.000 novih dionica, po cijeni od 850 kuna za dionicu.

Ponuda će se provesti u dva kruga, u prvom krugu nove dionice bit će ponuđene postojećim dioničarima, a u drugom svim ostalim ulagačima. Oba kruga trajat će 14 dana i započet će i završiti istovremeno. Tom dionicom danas se nije trgovalo.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Privredna banka Zagreb, Maistra, Plava laguna
PROČITAJ I OVO
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
ŠTETE
Mraz u Srbiji značajno oštetio voće, neće biti rekordna rodna godina
BEOGRAD - Mrazevi i sneg u velikoj meri oštetili su voće u pojedinim regionima Srbije, pa se neće ostvariti prognoza o rekordno rodnoj godini, rekao je danas profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Zoran Keserović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE