GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi oslabili drugi dan zaredom, u fokusu Adris

Zagrebačka burza: Indeksi oslabili drugi dan zaredom, u fokusu Adris
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2021 / 19:40
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u utorak su blago kliznuli naniže drugi dan zaredom, uz skroman obujam trgovanja, a pritom su u fokusu investitora bile dionice Adris grupe.

Crobex indeks spustio se u utorak 0,28 posto, na 1.996 bodova, a Crobex10 za 0,24 posto, na 1.226 bodova.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao građevinski, za 1,11 posto, dok je jedino bio u plusu prehrambeni, ojačavši 0,11 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 5,8 milijuna kuna, što je otprilike 2 milijuna manje nego dan ranije.

Uz to, u blok prometu s dvije dionice ostvareno je još 5,4 milijuna kuna. Tako je dionicom HT-a ostvaren blok promet od 3,34 milijuna kuna po cijeni od 186,5 kuna, a dionicom Končar EI 2,04 milijuna kuna, po cijeni od 755 kuna za dionicu.

Najveći promet u redovnom trgovanju ostvaren je povlaštenom dionicom Adrisa, 1,9 milijuna kuna, pri čemu joj je cijena oslabila 1,57 posto, na 440 kuna.

Milijunski promet ostvaren je još i redovnom dionicom Adrisa, čija je cijena stagnirala na 488 kuna.

Znatniji promet, 404 tisuće kuna, imala je i dionica Ericssona Nikole Tesle. Cijena joj je pritom stagnirala na 1.670 kuna.

Iz Ericssona Nikole Tesle izvijestili su da je danas održana glavna skupština donijela odluku da se dioničarima isplati dividenda od 82 kune po dionici iz preostalog dijela zadržane dobiti iz 2019. te zadržane dobiti iz 2020. godine. Dividenda će se isplatiti 28. srpnja svima koji na dan 2. srpnja imaju na računu vrijednosnih papira u SKDD upisane dionice. Ex dividend date nastupa 1. srpnja.

Također, donesena je odluka da se lanjska dobit od 76,49 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit, a da se 25 milijuna kuna iz zadržane dobiti iz 2019. rasporedi u rezerve za vlastite dionice.

Od ostalih poslovnih objava, glavna skupština dioničara Podravke odlučila je danas o isplati dividende od 9 kuna po dionici, isto kao i lani. Dividenda će se dioničarima koji su u depozitariju SKDD-a upisani kao vlasnici dionica na dan 29. srpnja, a prvi dan trgovanja bez prava na isplatu dividende bit će 28. kolovoza. S obzirom da je temeljni kapital Podravke podijeljen na 7,12 milijuna redovnih dionica, za isplatu dividende namijenjeno je 64,08 milijuna kuna.

Dionica Podravke poskupjela je 0,34 posto, na 596 kuna, a njome je ostvareno svega 29,7 tisuća kuna prometa.

Među likvidnijima, najveći pad cijene bilježila je dionica Dalekovoda, za 3,33 posto, na 1,16 kuna. S druge strane, među najvećim dobitnicama bila je dionica Viktora Lenca, čija je cijena porasla 4,85 posto, na 10,8 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se ukupno trgovalo s 34 dionice, pri čemu je cijena njih 11 porasla,15 pala, a 8 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Privredna banka Zagreb, Maistra, Plava laguna
PROČITAJ I OVO
Četrdeset posto svih noćenja otpada na Nijemce i domaće
NOĆENJA
Četrdeset posto svih noćenja otpada na Nijemce i domaće
ZAGREB - Jadran se prilično ispraznio u odnosu na ljeto kad je u Hrvatskoj dnevno bilo i po milijun gostiju, ali na obali ih je još oko 280.000, piše u subotu Večernji list.
Porasla proizvodnja mlijeka na obiteljskim gospodarstvima
MLIJEKO
Porasla proizvodnja mlijeka na obiteljskim gospodarstvima
ZAGREB - Ukupna proizvodnja mlijeka na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u 2020. godini porasla je u odnosu na prethodnu godinu za 5,8 posto, a količine mlijeka koje ta gospodarstva daju u otkup porasle su za 13,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Na Lošinju prvo međunarodno testiranje otiska održivosti eko-turističkog proizvoda
ODRŽIVOST
Na Lošinju prvo međunarodno testiranje otiska održivosti eko-turističkog proizvoda
LOŠINJ - Na Lošinju ovih dana odabrani strani stručnjaci, okupljeni oko europskog međunarodnog projekta InterregDestiMed Plus, ocjenjuju novi inovativni eko-turistički paket aranžman i mjere njegov ekološki otisak održivosti, što je prvo takvo međunarodno mjerenje u Hrvatskoj.
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE