GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali drugi dan zaredom

Zagrebačka burza: Indeksi pali drugi dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2022 / 17:37
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su glavni dionički indeksi nastavili padati drugi dan zaredom, pod utjecajem negativnih kretanja na europskim burzama uslijed intenziviranja napada ruske vojske na Ukrajinu.

Crobex indeks u srijedu je potonuo 0,9 posto, na 1.981 bod, a Crobex10 za 0,58 posto, na 1.200 bodova.

Oba indeksa tako su oslabila drugi dan zaredom, prateći negativna kretanja na europskim burzama. Investitore, naime, brinu medijska izvješća o velikom ruskom konvoju vojnih vozila koji napreduje prema Kijevu. Paneuropski Stoxx 600 indeks bio je u 16,30 sati u minusu 1,3 posto.

Među sektorskim indeksima na ZSE najviše je pao građevinski, za 3,68 posto, dok je jedino bio u plusu prehrambeni, i to za 0,43 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 12,3 milijuna kuna, što je 8,7 milijuna manje nego dan ranije. U blok prometu dionicom Podravke ostvareno je još 2,95 milijuna kuna, po cijeni od 590 kuna za dionicu.

U redovnom trgovanju najlikvidnija je bila dionica Atlantske plovidbe, kojom je ostvareno 3,66 milijuna kuna prometa. Cijena joj je porasla 2,94 posto, na 420 kuna, pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

Po likvidnosti slijedila je dionica Zagrebačke banke, kojom je ostvareno 1,2 milijuna kuna, a cijena joj je pala 2,65 posto, na 66,2 kune.

Milijunski promet imala je još i dionica HT-a, u visini od 1,05 milijuna kuna. Cijena joj je oslabila 0,54 posto, na 183 kune. Nešto veći promet zabilježen je i dionicom Optima telekoma, u visini od 845 tisuća kuna. Cijena joj je porasla 0,38 posto, na 5,24 kune.

Među likvidnijima, najviše su pale cijene dionica AD Plastika, za 5,04 posto, na 113 kune te Saponije, za 4,71 posto, na 810 kuna.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 47 dionica, pri čemu je cijena njih 10 porasla, 24 pala, a 13 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Atlantska plovidba, Zagrebačka banka, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Ingra, Alpha Adriatic
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE