GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet slab

Zagrebačka burza: Indeksi pali, promet slab
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2024 / 17:05
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio slabašan promet i pad indeksa.

U fokusu investitora bile su dionice Ericssona Nikole Tesle dok pravih dobitnika gotovo da i nije bilo.

CROBEX je u minusu od 0,2 posto na 2.810,54 boda. CROBEX10 bilježi pad od 0,3 posto na 1.703,43 boda.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer umanjen za 911,5 tisuća eura te je iznosio nešto više od 1,1 milijun eura.

U redovnoj trgovini je najlikvidniji Ericsson NT s prometom u iznosu od 205,3 tisuća eura bez postotne promjene na cijeni od 203,00 eura. Podravka bilježi promet u iznosu od 69,6 tisuća eura, pad za 0,3 posto na cijeni od 157,00 eura. HT je bez postotne promjene na cijeni od 30,70 eura uz ostvaren promet od 59,8 tisuća eura.

Od deset najlikvidnijih izdanja porast cijene bilježi samo Span s rastom za 2,1 posto na 44,90 eura uz promet od 21,6 tisuću eura.

Dan bez postotne promjene bilježi pet izdanja. Spomenuti najlikvidniji Ericsson NT te spomenuti HT. Slijede Valamar Riviera s prometom od 26,2 tisuća eura na cijeni od 5,08 eura i HPB s prometom u iznosu od 18,2 tisuća eura na zadnjoj cijeni od 228,00 eura. Atlantska plovidba je također bez postotne promjene na cijeni od 52,40 eura te uz promet od 17,4 tisuća eura.

Na strani gubitnika, Adriatic osiguranje je oslabilo 3,2 posto na 430,00 eura uz promet od 17,3 tisuća eura. Cjenovni pad bilježi povlašteni Končar D&ST koji je pojeftinio za 0,7 posto na cijeni od 1.520,00 eura uz promet od 37,8 tisuća eura. Zagrebačka banka je u minusu za 0,3 posto na 17,05 eura uz promet u iznosu od 44,7 tisuće eura.

Tagovi: Zagrebačka burza, Ericsson, podravka, span, CROBEX, CROBEX10, Span, Hrvatska poštanska banka, Valamar Riviera, Atlantska plovidba, Hrvatski Telekom
PROČITAJ I OVO
Što će biti katalizator novog uzleta bitcoina? Insajderi se klade na ovu opciju
KRIPTOVALUTE
Što će biti katalizator novog uzleta bitcoina? Insajderi se klade na ovu opciju
NEW YORK - Nakon dugo očekivanog pokretanja američkih bitcoin fondova kojima se trguje na burzi u siječnju i ažuriranja softvera jednom u četiri godine pod nazivom "prepolovljavanje" prošlog mjeseca, veliko pitanje u glavama mnogih kripto ulagača bilo je što će pokrenuti sljedeći rast najveće kriptovalute?
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
STATISTIKA
Broj svinja u Sloveniji lani najmanji od 1991.
LJUBLJANA - Lani je u Sloveniji u odnosu na prethodnu godinu smanjena proizvodnja kravljeg mlijeka, govedine i svinjetine. S druge strane, povećana je proizvodnja mesa peradi, ovčjeg i kozjeg mesa te kokošjih jaja.
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
TURIZAM
Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju
PODGORICA - Iako se ove godine najavljuje izvrsna turistička sezona, Crna Gora se i dalje suočava s dugogodišnjim problemima vezanim za infrastrukturu i tržišnu ponudu, kao i nedostatkom platežno sposobnih gostiju.
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Wall Street u plusu četvrti uzastopni tjedan
NEW YORK - Indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok su na europskim burzama cijene dionica blago skliznule s rekordnih razina.
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
TJEDNI FOREX
Euro prema dolaru skočio gotovo 1 posto
LONDON - Vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga je tjedna pala, pri čemu je tečaj eura prema američkoj valuti porastao gotovo jedan posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE