GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi porasli na nove najviše razine u posljednja tri mjeseca

Zagrebačka burza: Indeksi porasli na nove najviše razine u posljednja tri mjeseca
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2022 / 17:01
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su Crobexi blago porasli, dosegnuvši nove najviše razine u zadnja tri mjeseca, no unatoč tome na putu su znatnijih gubitaka od početka godine.

Crobex indeks porastao je u utorak 0,39 posto, na 1.972 boda, a Crobex10 za 0,16 posto, na 1.152 boda. Tako je njihov pozitivni niz ušao u šesti tjedan, pa su dosegnuli nove najviše razine od kraja rujna.

No, uoči posljednjeg ovogodišnjeg radnog dana, u srijedu, oba indeksa bilježe znatnije minuse, pri čemu je Crobex trenutno na gubitku nešto više od 5 posto, a Crobex10 za 8,7 posto.

Među sektorskim indeksima, u utorak je najviše porastao Crobexturist, za 2,48 posto, dok je najviše pao Crobexkonstrukt, za 1,39 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je što je 6,1 milijun kuna, što je za 700 tisuća manje nego u petak.

Najlikvidnija je bila povlaštena dionica Adrisa, kojom je ostvareno 1,74 milijuna kun prometa, a cijena joj je pala 0,27 posto, na 363 kune.

Po likvidnosti slijedila je dionica Valamar Riviere, s ostvarenih gotovo 756 tisuća kuna, i rastom cijene za dva posto, na 30,4 kune.

Znatniji promet imala je i dionca Podravke, nadomak 673 tisuće kuna. Cijena joj je pritom stagnirala na 636 kuna.

Najveća dobitnica bila je dionica Tehnike, čija je cijena skočila za gotovo 14 posto, na 139 kuna, dok je najveća gubitnica bila dionica Instituta IGH, s padom cijene za 4 posto, na 84 kune.

Na ZSE se danas ukupno trgovalo sa 45 dionica, pri čemu je cijena njih 17 porasla, 13 pala, a 15 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Adris Grupa, Tehnika, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba, Podravka
PROČITAJ I OVO
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
FED
Powell: Malo je vjerojatno da će sljedeći potez biti povećanje kamata
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell isključio je mogućnost da će sljedeći potez na sastanku u lipnju biti povećanje kamatnih stopa.
Fed nije mijenjao kamatne stope
OČEKIVANO
Fed nije mijenjao kamatne stope
WASHINGTON - Odbor za otvoreno tržište Federalnih rezervi (FOMC) nakon dvodnevnog sastanka nije promijenio središnju kamatnu stopu, u skladu s predviđanjima analitičara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE