GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Katastrofalan promet i pad indeksa

Zagrebačka burza: Katastrofalan promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2021 / 17:46
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi zabilježili blagi pad, nastavivši negativni niz peti dan zaredom te su tako na tjednoj razini zabilježili gubitak veći od jedan posto.

Crobex indeks u petak je oslabio blagih 0,05 posto, na 1.970 bodova, a Crobex10 za 0,07 posto, na 1.216 bodova.

Crobexi su tako zabilježili i prvi tjedni gubitak nakon četiri tjedna rasta - Crobex je od početka tjedna potonuo 1,73 posto, a Crobex10 za 1,1 posto.


Među sektorskim indeksima, u petak je najviše oslabio turistički, za 0,53 posto, dok je najviše porastao transportni, za 2,69 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je svega 2,24 milijuna kuna, što je otprilike 7,2 milijuna manje nego dan ranije.

Najveći promet postigla je dionica HT-a svega 315 tisuća kuna, a cijena joj je pritom ojačala 0,27 posto, na 188,5 kuna.

Slijedi dionica AD Plastika, s prometom od 307 tisuća kuna i padom cijene za 0,52 posto, na 192 kune.

Nešto veći promet ostvaren je još i povlaštenom dionicom Adrisa, 299 tisuća kuna, a cijena joj je porasla 0,92 posto, na 440 kuna.

Najveća gubitnica među likvidnijima bila je dionica Arene Hospitality, čija je cijena oslabila 0,6 posto, na 330 kuna.

S druge strane, najveća dobitnica bila je ponovno dionica Jadroplova, čija je cijena skočila za 11,6 posto, na 50 kuna. U protekla tri dana cijena te dionice skočila je za više od 40 posto.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 31 dionica, pri čemu je cijena njih 12 porasla, 7 pala, a 12 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Maistra, Jadroplov
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, dionica Spana prvi dan trgovanja skočila 19%
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, dionica Spana prvi dan trgovanja skočila 19%
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi znatno ojačali, ostvarivši uspon treći dan zaredom, dok je u fokusu investitora bila dionica IT kompanije Span, kojom se od danas počelo trgovati, a cijena joj je pritom porasla 19 posto.
Dolarov indeks kliznuo s najviše razine u mjesec dana
FOREX
Dolarov indeks kliznuo s najviše razine u mjesec dana
LONDON - Dolar je u četvrtak oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima s najviše razine u mjesec dana, koju je dosegnuo pod utjecajem poruka iz američke središnje banke Fed u vezi skorašnjeg postupnog usporavanja kupnji obveznica.
Span u fokusu investitora na Zagrebačkoj burzi
ZSE INTRADAY UPDATE
Span u fokusu investitora na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB – Na Zagrebačkoj je burzi u četvrtak ujutro promet povećan, što se zahvaljuje trgovanju dionicama IT tvrtke Span, i to po znatno većoj cijeni nego u javnoj ponudi.
Neto gubitak ugostiteljstva i turizma u 2020. godini 3,4 milijarde kuna
U MINUSU
Neto gubitak ugostiteljstva i turizma u 2020. godini 3,4 milijarde kuna
ZAGREB - Djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane u Hrvatskoj je od 2004. do 2020. stalno rasla u gotovo svim segmentima, od prihoda do broja zaposlenih, no u 2020. je zbog pandemije došlo do pada i poduzetnici su u toj djelatnosti iskazali ukupni neto gubitak od 3,4 milijarde kuna.
Mali trgovci profitirali u pandemiji
MALOPRODAJA
Mali trgovci profitirali u pandemiji
ZAGREB - Prihodi hrvatskih trgovaca mješovitom robom u 2020. iznosili su nešto više od 40 milijardi kuna, što je za 306 milijuna kuna više nego 2019.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE