GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Pad indeksa, Dalekovod gubitnik dana

Zagrebačka burza: Pad indeksa, Dalekovod gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 17:27
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Kraj je tjedna donio slabašan promet i pad indeksa Zagrebačke burze.

Prva procjena o padu BDP-a u prošloj godini, a i neki slabi rezultati posebno okompanija iz turističkog sektora glavni su razlozi lošem raspoloženju investitora.

CROBEX je pao 0,5 posto te je zaključio na 1.830,19 bodova, a CROBEX10 je oslabio 0,6 posto na 1.132,54 boda. CROBEXprime bilježi pad za 0,8 posto na 1.071,73 boda.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer umanjen za 4,4 milijuna kuna te je iznosio 5,6 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se cijeli iznos, obveznicama se nije trgovalo.

U redovnoj trgovini najlikvidniji je Turisthotel s prometom od 790 tisuća kuna i rastom cijene od 2,74 posto na 3.000,00 kuna.

Hrvatski Telekom je zaključio prometom od 652 tisuće kuna i padom za 0,55 posto na 179,50 kuna.

Podravka je ostvarila vrlo dobre poslovne rezultate, a njezinim dionicama ostvaren je promet od 635 tisuća kuna prometa uz nepromijenjenu cijenu od 502,00 kune.

Dobitnike predvodi Ingra s uvećanjem za 6,3 posto na 13,50 kuna, a njenim je dionicama protrgovan iznos od 346 tisuća kuna.

Optima Telekom cijenu je podigla 2,5 posto, na 6,50 kuna i 334 tisuće kuna prometa.

Dan bez postotne promjene bilježe dva izdanja, spomenuta Podravka i povlašteno izdanje Adris Grupe s cijenom od 412,00 kuna i prometom od 189 tisuća kuna.

Dalekovod je bio gubitnik dana zbog pada od 6,2 posto odnosno cijenom od 7,00 kuna, a njegov dnevni promet iznosi 259 tisuća kuna.

Tankerska Next Generation ostvarila je lani golemi gubitak pa su dionice potoinule 4,6 posto na 42,00 kune, uz 385 tisuća kuna prometa.

Lani je i poslovanje Valamar Riviere bilo pod pritiskom pa su dionice pojeftinile 2,2 posto na 30,80 kuna, a njima je ostvaren promet od 579 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, Tankerska Next Generation, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Turisthotel
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Zvečevo nastavilo uzlet, indeksi rasli
ZAGREB - Kraj tjedna donio je rast indeksa na Zagrebačkoj burzi uz solidan promet.
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OBVEZNICE
Žigman: Bilo bi poželjno sva buduća izdanja obveznica ostanu na domaćem tržištu
OPATIJA - U sklopu dvodnevne konferencije „Financijsko tržište“ koju tradicionalno organiziraju HUB, HNB i HANFA, svoje poglede na aktualnu financijsku situaciju i izazove iznijeli su ugledni ekonomosti, među kojima je i predsjednik je Upravnog vijeća HANFA-e Ante Žigman.
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
KAZNE
Venecija: Prvog dana naplaćeno 15.700 ulaznica
VENECIJA - U Veneciji je u četvrtak turistima naplaćena ulaznica za prvi posjet gradu. Prema podacima gradskih vlasti, ulaznicu je platilo 15.700 posjetitelja. Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je nakon prvog dana probno uvođenje poreza ocijenio uspješnim. Neki su stanovnici ipak bili manje zadovoljni, pa su svoje nezadovoljstvo iskazali prosvjedom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE