GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Podravka i Končar spustili indekse

Zagrebačka burza: Podravka i Končar spustili indekse
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2024 / 17:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što su ostvarili dobitak osmi tjedan zaredom, na početku ovoga tjedna indeksi Zagrebačke burze korigirani su naniže, uz solidan promet od 1,44 milijuna eura, pri čemu se najviše trgovalo dionicama Ericssona Nikole Tesle.

Crobex indeks spustio se u ponedjeljak 0,27 posto, na 2.617 bodova, a Crobex10 za 0,72 posto, na 1.587 bodova. Prošli tjedan Crobex je ojačao 0,74, a Crobex10 za 1,03 posto, čime su ostvarili dobitke osmi tjedan uzastopno.

Među sektorskim indeksima, najviše su pali Crobexindustrija i Crobexnutris, za 0,46 posto, dok je jedino porastao Crobexturist i to za 1,33 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 1,44 milijuna eura, što je otprilike na razini kao i u petak.

Najveći promet, gotovo 416 tisuća eura, ostvaren je dionicom Ericssona Nikole Tesle, kojoj je cijena porasla 1,42 posto, na 215 eura.

Po prometu slijedi povlaštena dionica Adrisa, kojom je ostvareno 371 tisuću eura, a cijena joj je pala 0,35 posto, na 57,4 eura,

Znatan promet imala je i dionica Podravke, iznad 102 tisuće eura, dok joj je cijena oslabila 1,46 posto, na 168,5 eura.

Uz promet od 80 tisuća eura, u fokusu investitora bila je i redovna dionica Croatia osiguranja, čija je cijena porasla 0,81 posto, na 1.250 eura.

Ta je dionica u segmentu promatranja jer je Glavnoj skupštini predložena odluka o isplati dividende od 151,27 eura za redovnu i povlaštenu dionicu. Najveća dobitnica bila je tako povlaštena dionica Croatia osiguranja, sa skokom cijene za više od 33 posto, na 1.200 eura.

S druge strane, među likivdnijima je najviše pala cijena dionice Končara, za 1,92 posto, na 204 eura.

Na ZSE se danas ukupno trgovalo s ukupno 38 dionica, pri čemu je cijena njih 15 porasla, 14 pala, a devet stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Podravka, Končar, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj?
DOGAĐAJI
Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj?
ZAGREB - U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“.
Usporio kineski uvoz zlata
ZLATO
Usporio kineski uvoz zlata
PEKING - Kineski uvoz poluga usporio je prošlog mjeseca jer je potražnja u najvećem svjetskom potrošaču počela posustajati pred rekordnim cijenama.
Ether uzletio, SEC bi ipak mogao odobriti ETF-ove
KRIPTOVALUTE
Ether uzletio, SEC bi ipak mogao odobriti ETF-ove
NEW YORK - Kriptovalute su porasle u utorak usred kasnog porasta optimizma u vezi s odlukama Komisije za vrijednosne papire i burzu SAD-a o promptnim prijavama za fondove kojima se trguje na burzi, od kojih prva stiže ovaj tjedan.
Azijska tržišta: Indeksi pali, čeka se na Nvidijin efekt
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, čeka se na Nvidijin efekt
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta uvelike su pala u utorak nakon što su dionice tehnološkog sektora gurnule Nasdaq Composite na rekordno visoke razine tijekom noći.
Wall Street: Nvidia podigla Nasdaq do rekorda
REKORDI
Wall Street: Nvidia podigla Nasdaq do rekorda
NEW YORK - Nasdaq Composite porastao je u ponedjeljak, potaknut dobicima Nvidije i drugih tehnoloških kompanija. U međuvremenu, Dow Jones Industrial Average zaostajao je za širim tržištem jer je JPMorgan Chase vodio gubitke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE