GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa, Slavonski ZAIF u fokusu

Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa, Slavonski ZAIF u fokusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2021 / 17:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Crobex indeksi Zagrebačke burze u utorak su blago korigirani s različitim predznacima, dok je promet nešto veći nego proteklih dana, uz tri dionice s milijunskim prometima.

Crobex indeks je u plusu od 0,05 posto, na 1.972,07 bodova.

Crobex10 je, pak, smanjen za 0,10 posto, na 1.211,70 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 7,8 milijuna kuna, što je za oko 4,5 milijuna kuna više nego jučer.

Najlikvidnija je bila dionica Slavonskog zatvorenog alternativnog investicijskog fonda (SZAIF) s prometom nešto većim od tri milijuna kuna. Ujedno predvodi likvidnije dobitnice s rastom cijene za 8,82 posto, na 22,20 kuna.

Po prometu slijede dionice Podravke, kojih je protrgovano za 1,5 milijuna kuna. Cijena dionice Podravke je porasla za 0,69 posto, na 582 kune.

Milijunski promet, 1,1 milijun kuna, imala je još dionica Atlantske plovidbe, kojoj je cijena u plusu od 2,67 posto, na 423 kune.

Dionicama HT-a ostvaren je promet od 315,3 tisuće kuna, a cijena im je snižena za 0,78 posto, na 190 kuna.

Dionica Kraša protrgovano je za 247,1 tisuću kuna, a cijena im stagnira na 750 kuna.

Najveći rast cijene, za 10,96 posto, na 33,40 kuna, zabilježila je dionica Vira, uz promet od oko 68 tisuća kuna.

Među dionicama s više od sto tisuća kuna cijena je snižena dionicama Hrvatske poštanske banke, za 3,51 posto, na 550 kuna, Ilirije, za 2,56 posto, na 152 kune, Ericssona Nikole Tesle za 0,86 posto, na 1.720 kuna, redovnoj Adris grupe za 0,41 posto, na 480 kuna, itd.

Ukupno se na Burzi trgovalo s 39 dionica, od čega je cijena njih 14 porasla, njih 13 pala, a 12 ostala nepromijenjena.

Od objava na Burzi, Dalekovod je izvijestio da je danas primio rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu, kojim je obaviješten da je dvadesetak manjinskih dioničara tvrtke podnijelo tužbu radi pobijanja svih odluka glavne skupštine, održane krajem lipnja. Sud još nije odredio datum za ročište, a iz Dalekovoda najavljuju da će informaciju o tome objaviti čim je zaprime.

Skupština Dalekovoda je 30. lipnja uz ostalo odlučila o smanjenju temeljnog kapitala s 247,19 na 2,47 milijuna kuna, i to spajanjem sto u jednu dionicu, te potom povećanju za najmanje 150 a najviše 410 milijuna kuna.

Na temelju odluka skupštine, Dalekovod je sredinom srpnja objavio javni poziv ulagačima na upis novih dionica u prvom i drugom krugu, kojim planira prikupiti najmanje 150 a najviše 410 milijuna kuna radi namirenje dugova prema vjerovnicima iz predstečajne nagodbe sklopljene krajem siječnja 2014. godine, dok bi se eventualni ostatak koristio za financiranje tekućeg poslovanja. U ta dva kruga, kako je tvrtka objavila 23. srpnja, premašen je najviši predviđeni iznos dokapitalizacije (410 milijuna kuna). Tada je i objavljeno da su s iznosom od 310 milijuna kuna u dokapitalizaciji sudjelovali Construction Line i Končar Elektroindustrija, i to kroz tvrtku Napredna energetska rješenja.

Dionicom Dalekovoda ostvaren je promet od tek 840 kuna, a zadnja joj je cijena ostala na 84 kune.

Tagovi: Zagrebačka burza, Slavonski ZAIF, Dalekovod, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Podravka, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: AD Plastik u fokusu, pojačan promet uoči početka sezone objave poslovnih rezultata
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su Crobex indeksi završili trgovanje s različitim predznacima, uz znatno veći promet nego krajem prošloga tjedna, dok se ulagači pripremaju za početak sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija za prvih devet mjeseci ove godine.
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
FOREX
Dolarov indeks kliznuo na početku novoga tjedna
LONDON - Dolar je u ponedjeljak kliznuo prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, jer se fokus investitora nastavio usmjeravati ka mogućem povećanju kamatnih stopa i zaoštravanju monetarne politike u drugim vodećim gospodarstvima svijeta.
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
JABUKE
ENNA Fruit će ove godine otkupiti više od 10.000 tona domaće jabuke
ZAGREB - Tvrtka koja se bavi otkupom i plasmanom voća i povrća ENNA Fruit ove godine planira otkupiti više od 10.000 tona jabuka, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, optimizam uoči objave poslovnih rezultata
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica blago porasle jer su ulagači optimistični uoči objava poslovnih izvješća niza kompanija, kao i nekoliko vrlo značajnih makroekonomskih pokazatelja.
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
ŽELJEZNICA
Željezničko povezivanje BiH, Crne Gore i Albanije
SARAJEVO - Vojin Mitrović, ministar komunikacija i saobraćaja BiH najavio je da bi uskoro željezničkom prugom trebala biti povezana BiH, Crna Gora i Albanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE