GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zanimljivosti koje su manje poznate o Hrvatskoj pod oznakom #CroFact

Zanimljivosti koje su manje poznate o Hrvatskoj pod oznakom #CroFact
HTZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2020 / 14:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica putem posebno kreiranog promotivnog sadržaja naziva „Zanimljivosti koje su manje poznate o Hrvatskoj“ i prateće oznake #CroFact, dodatno predstavlja Hrvatsku inozemnim medijima na emitivnim tržištima, ali i brojnoj publici na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Riječ je o komuniciranju manje poznatih i zanimljivih činjenica o našoj zemlji koje će se, uz objave na društvenim mrežama, dodatno plasirati i kroz kviz, s obzirom da se u vrijeme pandemije koronavirusa korisnici društvenih platformi pojačano uključuju i sudjeluju u svim virtualnim izazovima i zadacima.

„Proaktivni odnosi s predstavnicima medija na nama ključnim emitivnim tržištima vrlo su važan dio naših aktivnosti koje za cilj imaju jačanje vidljivosti i promocije Hrvatske u ovim izazovnim vremenima. Upravo s tim ciljem plasiramo zanimljive sadržaje poput ovog, a isto koristimo i na društvenim mrežama gdje bilježimo porast broja pratitelja. Samo tako možemo zadržati prisutnost i povećati interes velikog broja ljudi koji posljednjih tjedana pojačano koriste različite online kanale komunikacije. Siguran sam da će činjenice poput te da je prva karantena na svijetu nastala u Dubrovniku ili da se u Vrbniku na otoku Krku nalazi najuža ulica na svijetu zaintrigirati, razveseliti i podsjetiti sve koji su u Hrvatskoj već bili na ljepote i specifičnosti naše zemlje, a one koji nisu potaknuti da to uskoro učine“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Uz podatke o prvoj karanteni na svijetu u Dubrovniku i najužoj ulici na svijetu na otoku Krku, među top 10 činjenica nalazi se i podatak kako je dr. Andrija Štampar jedan od utemeljitelja Svjetske zdravstvene organizacije, a Faust Vrančić izumitelj padobrana. Tu su i podaci o prvom istarskom „vampiru“, a napominje se i kako je Hrvatska domovina drevne Vučedolske kulture. Uz to, sigurno će iznenaditi i podatak da se baš u Hrvatskoj nalazi najkraća uspinjača na svijetu te da je kravata originalno bila rubac oko vrata po kojem su hrvatski vojnici u 17. stoljeću bili prepoznatljivi. Izdvojene su i činjenice o „knedl satu“ to jest zvonu osječke katedrale svakog petka u 11 sati posljednjih 330 godina, a na popis je uvršten i originalni Muzej anđela u Varaždinu.

Putem društvenih mreža HTZ pojačano radi na poticanju komunikacije sa svojim fanovima pa ih je tako pozvala da dijele svoje uspomene iz Hrvatske, uz pitanje što im najviše nedostaje, a neki od najčešćih odgovora bili su kristalno čisto more, otoci, hrvatski način života, kultura ispijanja kave, raznovrsna hrana, grad Zagreb, Hrvati, ljeto te sunce i zalasci sunca.

Tagovi: Hrvatska turistička zajednica, hrvatski turizam, CroFact, Vrbnik, Dubrovnik, otok Krk, croatiafulloflife, Faust Vrančić, Andrija Štampar, Vučedolska kultura
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Rast indeksa, oživjele nade da će Fed spustiti kamate
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a kod investitora su očito porasla očekivanja od Federalnih rezervi o smanjenju kamata.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Kraš među dobitnicima dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Kraš među dobitnicima dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio rast indeksa, ali i nešto veći promet.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE