GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

26. Susret ribara HOK-a za mjesec dana u Šibeniku

26. Susret ribara HOK-a za mjesec dana u Šibeniku
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2023 / 13:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora će za točno mjesec dana, u razdoblju od 26. do 28. listopada 2023., u šibenskom Solarisu okupiti hrvatske ribare, zakonodavce i predstavnike tijela nadležnih za sektor ribarstva u raspravama o aktualnostima u ovoj za Hrvatsku strateški važnoj grani.

 Riječ je o tradicionalnom okupljanju ribara i svih dionika u sektoru koje se održava 26. godinu, a domaćin je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije.

Susret će trajati tri dana, a započeti u popodnevnim satima 26. listopada sjednicom Ceha za ribarstvo i akvakulturu u okviru kojih se, s obzirom na aktualna gospodarsko-politička zbivanja, kreiraju stavovi i donose odluke o aktivnostima kojima se zastupaju interesi ribara. Program će se nastaviti idućega dana predavanjima na teme aktualnog stanja u hrvatskom ribarstvu te ribarstvu i marikulturi u Šibensko-kninskoj županiji, ali i inspekcijskog nadzora u ribarstvu te izazova koje Natura 2000 i Strategija EU-a za bioraznolikost do 2030. godine stavljaju pred ribare, dok će Institut za oceanografiju i ribarstvo predstaviti rezultate provedenih mjera za očuvanje bioloških resursa i trenutno stanje stokova u moru.

Tijekom Susreta održat će se i niz panela o najaktualnijim temama za hrvatsko ribarstvo, u kojima će sudjelovati ribari, predstavnici državnih institucija, predstavnici Ceha ribara HOK-a te FLAG-ova i ostalih dionika važnih za razvoj i očuvanja ribarstva i marikulture. Teme okruglih stolova obuhvaćat će aktualno stanje i budućnost hrvatskog ribarstva, nove propise i inspekcijski nadzor u ribarstvu te iskoristivost sredstava iz EU fondova za ulaganja u ribarstvo i mogućnosti za ista u narednom programskom razdoblju.

„Ribarstvo je doista strateška grana za gospodarstvo Republike Hrvatske, a Ceh ribara HOK-a jedan od najaktivnijih i najsnažnijih te se kontinuirano zalaže za interese hrvatskih ribara, što je i rezultiralo nizom rješenja aktualnih problema u sektoru oslabljenom sada već dugotrajnim razdobljem višestrukih kriza. Susreti ribara su se tako nakon više od dva desetljeća održavanja prometnuli u nezaobilazno mjesto za razmjenu informacija, znanja i iskustava te pronalaženje zajedničkih odgovora na učestale izazove. Pozivam svakog od 1677 obrtnika ribara da se priključi događanju i da svoj doprinos razvoju i očuvanju hrvatskog ribarstva“, potiče predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil.

Tagovi: Ceh ribara, Hrvatska obrtnička komora
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE