GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pevex lani povećao dobit 26 posto

Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2024 / 19:51
Autor: SEEbiz / Forbes
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.

Prihodi te tvrtke u kojoj je najveći pojedinačni dioničar Pavao Vujnovac, vlasnik Energije naturalis i PPD-a, dosegli su 428 milijuna eura, a dobit 44 milijuna eura. On drži, prema podacima SKDD-a, 37 posto dionica pevexa. Drugi po veličini dioničar je Jurica Lovrinčević, osobno i preko tvrtke Dicentra, u javnosti najpoznatiji kao bivši savjetnik bivšeg ministra gospodarstva Davora Filipovića.

Treći je Mario Radić, jedan od čelnika Domovinskog pokreta koji upravo pregovara o stvaranju moguće koalicije i vlade s HDZ-om. Što osobno, što preko svoje tvrtke Filir, on drži 16,6 posto dionica Pevexa.

Inače, Udruga malih dioničara Pevexa je na svojoj internetskoj stranici obavijestila članove da im je poslala nerevidirane nekonsolidirane godišnje financijske izvještaje kompanije za 2023. godinu zajedno s knjigom dioničara te im je poručila da obrate “pažnju na značajno povećanje stavke danih zajmova, depozita i slično kao i činjenicu da je jedan dioničar založio gotovo sve svoje dionice, što ne mora biti u vezi jedno s drugim”. Kako su nam rekli iz te Udruge, taj dioničar je Pavao Vujnovac.

Pevex sada ima 29 prodajnih centara u 25 hrvatskih gradova, a nedavno su objavili da njihov investicijski ciklus predviđa 40 prodajnih centara diljem Hrvatske.

Prošlog su mjeseca počeli graditi prodajni centar u Zaboku, a vrijednost građevinskih radova je šest milijuna eura. Početkom godine su pak kupili zemljište u Gospiću i tamo traju pripremni poslovi za početak gradnje, kako stoji u prošlotjednom priopćenju, dok su za lipanj najavili otvorenje Centralnog skladišta na Jankomiru, što je investicija od oko 15 milijuna eura, te u rujnu novog prodajnog centra u Poreču.

Tagovi: pevex, vujnovac, radić, dicentra, lovrinčević, trgovina, maloprodaja
PROČITAJ I OVO
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
ZELENO SVJETLO
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
KOPRIVNICA - Podravka je jučer održala sjednicu Glavne skupštine nakon koje su objavljene odluke među kojima je i odobrenje dividende.
Ovo je pet ključnih europskih medijskih trendova u 2024.
TRENDOVI
Ovo je pet ključnih europskih medijskih trendova u 2024.
ANALIZA - Sudionici europske medijske industrije suočavaju se s nekoliko ključnih odluka u 2024. koje bi mogle odrediti njihov budući uspjeh i održivost dok konkurencija u strujanju nastavlja pritiskati tradicionalnu TV industriju.
Evo koliko zarađuje Gordana Kovačević, šefica Ericssona Nikole Tesle
OBJAVLJENI PODACI
Evo koliko zarađuje Gordana Kovačević, šefica Ericssona Nikole Tesle
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla objavio je poziv na godišnju skupštinu. On otkriva kako će ova ICT tvrtka proširiti predmet poslovanja kompanije na neke nove, neočekivane djelatnosti.
Telekom Srbija najavljuje nove televizijske kanale
NAJAVE
Telekom Srbija najavljuje nove televizijske kanale
BEOGRAD - Kompanija Telekom Srbija proširuje partnerstvo s međunarodnom mrežom Euronews, tako da će zajednički TV kanal osim naše zemlje pokrivati i Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE