GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Accor proširuje balkanski portfelj hotelom Pullman u Crnoj Gori

Accor proširuje balkanski portfelj hotelom Pullman u Crnoj Gori
HOTELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2023 / 20:49
Autor: SEEbiz / Mina-business
PODGORICA – Vodeća svjetska grupa u oblasti ugostiteljstva, Accor, potpisala je ugovor o franšizi sa istaknutim lokalnim investitorom iz jugoistočne Evrope, CG Resort, za dugo očekivani Pullman Kolašin Breza hotel sa pet zvjezdica u Crnoj Gori.

Taj hotel, inspirisan planinskim ambijentom, trebalo bi da otvori svoja vrata do kraja godine i predstavlja značajnu prekretnicu u širenjenju Accor grupe na Balkanu.

Partnerstvo sa kompanijom CG Resort predstavlja stratešku priliku za konsolidaciju prisustva Accor grupe u premium segmentu u Kolašinu u Crnoj Gori.

„To omogućava grupi da nastavi svoj razvoj vodećih nekretnina u jugoistočnoj Evropi, istovremeno jačajući njihovu saradnju sa renomiranim lokalnim investitorom iz regiona. Stručnost kompanije CG Resort ih pozicionira kao idealnog partnera za Accor-ove ambiciozne planove proširenja“, navodi se u saopštenju.

Viša direktorica razvoja u grupi Accor za premium, srednje i ekonomske brendove u jugoistočnoj Evropi, Dilek Sezer, kazala je da su oduševljeni saradnjom sa kompanijom CG Resort na ovom projektu.

„Partnerstvo ne samo da naglašava našu posvećenost rastu na Balkanu, već i izuzetnu vrijednost koju nam naš lokalni partner donosi. Pullman Kolašin Breza predstavlja izvanrednu fuziju stila i lokacije, koja će zasigurno impresionirati naše goste iz cijelog svijeta. Uvjereni smo da će ovaj poduhvat značajno da doprinese našem uspjehu u regionu i očara turiste koji traže nezaboravno iskustvo u planinskom odmaralištu“, rekla je Sezer.

Luksuzni Pullman Kolašin Breza hotel sa pet zvjezdica ima 144 sobe i 17 apartmana, sa čijih se intimno ušuškanih balkona ujutru pruža spektakularni pogled na planinske vijence, popodne uživa u suncu, a uveče u osmatranju zvjezdanog neba.

Dizajn hotela crpi inspiraciju iz veličanstvenog planinskog pejzaža Crne Gore, harmonično spajajući moderne elemente sa rustičnim šarmom.

Gosti će zasigurno uživati u upečatljivoj fasadi hotela, koja odražava okolne vrhove, kao i u visokokvalitetnom namještaju.

Hotel ima izuzetne sadržaje, kao što su dva restorana sa terasom, lobby bar, spa i wellness centar, zatvoreni bazen, sale za sastanke, klub za djecu i tinejdžere, skijašnicu i podzemni parking.

Hotelom Pullman Kolašin Breza će upravljati iskusna lokalna menadžment kompanija Alpha Hotel Management, uključena u mnoge značajne projekte, uključujući budući planinski hotel Swissôtel na Kopaoniku u Srbiji.

Direktor razvoja kompanije CG Resort, Milić Peković, ocijenio je da partnerstvo sa grupacijom Accor pruža CG Resortu ogromnu priliku da pozitivno utiče na cjelokupan ugostiteljski sektor u Crnoj Gori.

„Uvjereni smo da će ova saradnja biti vrlo uspješna. Zajedno ćemo ostvariti pun potencijal ovog izuzetnog poduhvata. Globalni resursi i operativni standardi svjetske klase koje nudi Accor, u kombinaciji s našim lokalnim znanjem, stvaraju idealnu osnovu za izgradnju istinski vrhunske destinacije. Radujemo se što ćemo gostima u hotelu Pullman Kolašin Breza pružiti izvanredno iskustvo“, dodao je Peković.

Crna Gora, poznata po netaknutim prirodnim ljepotama i bogatom kulturnom nasljeđu, služi kao kulisa za Pullman Kolašin Breza hotel. Smješten u Kolašinu, najvećem skijaškom i planinskom centru u zemlji, hotel se nalazi između očaravajućih planinskih vijenaca Bjelasice i Sinjajevine, uz slikovitu rijeku Taru.

Gleda na padine okružene šumama u kojima dominiraju stabla breze, po kojima je hotel i dobio ime. Gosti mogu da uživaju u različitim iskustvima tokom cijele godine, od avantura na otvorenom do uranjanja u živahnu kulinarsku i kulturnu ponudu regije.

Lokacija hotela takođe omogućava lak pristup Nacionalnom parku Biogradska gora koji je pod zaštitom UNESCO-a, gdje se nalazi jedna od posljednjih preostalih prašuma u Evropi.

„Lako pristupačna lokacija Kolašina omogućava dobru regionalnu povezanost preko razvijene mreže puteva i saobraćanjica. Pored toga, poboljšana infrastruktura Crne Gore, uključujući novoizgrađeni autoput koji povezuje Kolašin sa Podgoricom, glavnim gradom zemlje, povećava udobnost putovanja“, navodi se u saopštenju.

Blizina hotela međunarodnom aerodromu Podgorica, udaljenom samo 80 kilometara i dostupnom za 30 minuta vožnje novim auto-putem, omogućava lak pristup glavnim evropskim destinacijama.

Accor je vodeća ugostiteljska grupa u svijetu koja nudi iskustva u više od 110 zemalja u 5,4 hiljade objekata, deset hiljada lokala za hranu i piće, wellness objektima ili fleksibilnim radnim prostorima.

Kompanija CG Resort, podružnica CG Investmenta, je privatno društvo osnovano sa ciljem razvoja hotelskih investicija u planinskom regionu i na primorju Crne Gore.

Tagovi: Accor, Pullman, Crna Gora, hoteli
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE