GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AD Plastik neće isplatiti dividendu

AD Plastik neće isplatiti dividendu
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2022 / 11:50
Autor: SEEbiz
SOLIN - AD Plastik je objavio priopćenje u kojem se navodi da je Nadzorni odbor potvrdio nacrt odluke o dividendi, koji će se dostaviti Glavnoj skupštini na odlučivanje 14. srpnja.

Nacrt ne predlaže isplatu dividende iz dobiti ostvarene u 2021. To nije iznenađenje, budući da tvrtka prolazi kroz teško makroekonomsko okruženje.

Kronološki gledano, prvo je prodaja u EU pala jer je još uvijek prisutan nedostatak poluvodiča povukao cijelu industriju. Drugo, ali još važnije, AD Plastik je osjetio značajan utjecaj ruske invazije na Ukrajinu, budući da je tvrtka ostvarila 27% ukupnih prihoda iz Rusije, na temelju cjelogodišnjih rezultata. Sve navedeno rezultiralo je padom prodaje u prvom tromjesečju 2022. za 24% u odnosu na prethodnu godinu, u osnovi prepolovljenim u EBITDA-i i oštrim smanjenjem neto dobiti od 98% na godišnjoj razini.

Prijedlog za neisplatu dividende ne čini se stoga ništa drugo nego očekivan i racionalna odluka tvrtke za uštedu novca i osiguranje stabilnog financijskog položaja.

Tagovi: AD Plastik, dividenda
PROČITAJ I OVO
HŽ Putnički prijevoz u 2024. s gotovo 70 novih vlakova
VLAKOVI
HŽ Putnički prijevoz u 2024. s gotovo 70 novih vlakova
ZAGREB - S 21 elektromotornim vlakom koje Končar - Električna vozila proizvode za HŽ Putnički prijevoz (HŽPP), taj prijevoznik bi 2024. u voznom parku trebao imati gotovo 70 novih vlakova, što čini više od 50 posto flote, istaknuto je u utorak nakon obilaska Končarevih tvorničkih hala, kojem je nazočio i resorni ministar Oleg Butković.
Atlantic prodao Palanački kiseljak
PRODAJA
Atlantic prodao Palanački kiseljak
ZAGREB - Atlantic Grupa potpisala je s kompanijom Vik Pro Univerzal kupoprodajni ugovor za prodaju Palanačkog kiseljaka u Smederevskoj Palanci u Srbiji, izvijestio je Atlantic u utorak, ne navodeći pojedinosti kupoprodaje.
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
POTVRDA
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
ZAGREB - Dividenda će se isplatiti 22.07.2022. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 01.07 2022. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva.
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
LETOVI
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
ZAGREB - Prijevoznici iz Lufthansa grupacije, Eurowings, Lufthansa i Austrian Airlines, otkazali su ukupno 55 povratnih letova prema hrvatskim zračnim lukama najavljenih za srpanj ove godine, sve kako bi osigurali redovno odvijanje operacija zbog nedostatka radne snage kod samih prijevoznika ali i u zračnim lukama prema kojima prometuju.
Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke
POTEZI
Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke
SLAVONSKI BROD - Glavna skupština Đure Đakovića donijela je odluku o smanjenju temeljnog kapitala zbog pokrića gubitaka s početnih 203 milijuna kuna na 2,03 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE