GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima

Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2024 / 11:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.

Osnivač najveće farmaceutske kompanije u domaćem vlasništvu, JGL grupe (Jadran-galenski laboratorij), koja posluje na 60 tržišta svijeta i zapošljava oko 1300 zaposlenika te proizvodi više od 300 proizvoda i 150 brendova, Ivo Usmiani istaknuo je kako poduzetnik treba njegovati vještine poput kreativnosti i inovativnosti.

„Vizija koja nas nadahnjuje od početka je da želimo biti vodeći proizvođači u području dermatologije te proizvoda za uho i oko na globalnoj razini. Da biste tu viziju ostvarili, potrebno je biti sustavan, biti svjestan potrebnih investicija, tehnologije, razvojnog centra i konstantnog ulaganja u znanje zaposlenika. Kad odaberete uski segment u kojem se želite natjecati, pogotovo s velikim globalnim konkurentima, morate sve posložiti, optimizirati svoj rad i raditi na svojoj ambiciji. Trenutno držimo 9 posto market sharea, a da bismo to ostvarili, morali smo biti uporni i vrlo savjesni“, istaknuo je Ivo Usmiani, koji je proglašen ovogodišnjim hrvatskim EY Poduzetnikom godine.

„Prestižna nagrada koju sam dobio nagrada je za mene, ali i moju obitelj i sve zaposlenike. Iznimna je čast biti u društvu laureata, a Monte Carlu se veselim. Vjerujem da ćemo uspjeti promovirati hrvatsku farmaceutsku industriju, dijeliti znanja i dogovoriti suradnje s ponajboljim poduzetnicima iz velikih svjetskih gospodarstava“, rekao je Ivo Usmiani.

Program EY Poduzetnik godine u Hrvatsku je 2014. godine doveo Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska, s ciljem stvaranja pozitivne slike o poduzetništvu te poticanja nezaustavljivih i odvažnih vizionara da svojim uspjehom nadahnjuju druge.

„Svaki poduzetnik koji je uspio ima forward thinking, ima viziju i ideju. Ipak, ono što treba naglasiti je da poduzetnici idu korak dalje od same ideje, oni su uporni. Kad spojite jednu dobru viziju s velikom upornošću, dobijete rezultat kakav su ostvarili laureati programa EY Poduzetnik godine. Osobina koja krasi sve poduzetnike koje smo upoznali kroz program je da su uporni i da ne staju“, naglasio je Berislav Horvat.

Panel rasprava „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“ dio je serijala inspirativnih poslovnih panela „Business Insights Arena“ Veleučilišta Edward Bernays, u sklopu kojega se kroz praktične savjete iz struke otkriva dinamični poslovni svijet. Kroz spoj praktičnog iskustva i akademskih uvida, polaznici mogu steći dublje razumijevanje rastućih zahtjeva koji se stavljaju pred lidere i poduzetnike u današnjem dinamičnom tržišnom okruženju. Osim edukacije, „Business Insights Arena“ služi i za networking i povezivanje studenata s govornicima iz svijeta businessa.

Tagovi: usmiani, jgl, horvat, poduzetništvo, kreativnost, inovativnost
PROČITAJ I OVO
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
ŠTRAJK
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
VARAŽDIN - Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a s konferencije za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika.
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
PIĆA
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
ZAGREB - Badel 1862 nastavlja oduševljavati svojom ponudom novih i inovativnih proizvoda uvođenjem na tržište prvog ready to drink pića na bazi legendarnog Badel Pelinkovca Gorkog.
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
STATISTIKA
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
BEČ - Beč i dalje privlači međunarodna poduzeća. To dokazuje činjenica da je prošle godine čak 227 inozemnih poduzeća svoje mjesto poslovanja otvorilo upravo u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE