GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adidas najavio rasprodaju preostalih Yeezy proizvoda

Adidas najavio rasprodaju preostalih Yeezy proizvoda
RASPRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2024 / 19:41
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemački proizvođač sportske opreme Adidas najavio je rasprodaju preostalih proizvoda iz asortimana Yeezy proizašlih iz suradnje s kontroverznim reperom Kanye Westom.

Adidas se razišao s Westom 2022. nakon što je glazbenik i dizajner dao nekoliko izjava koje su percipirane kao antisemitske, što je dovelo do znatnih gubitaka za tvrtku.

Dugo se nije znalo hoće li preostale zalihe biti prodane. Dva dijela su sada prodana, a sljedeći slijedi. Adidas je najavio prekid prodaje krajem godine.

Proizvodi će biti dostupni samo na internetu, objavio je Adidas u ponedjeljak u gradu Herzogenaurachu na jugu Njemačke gdje mu je sjedište.

Tvrtka je prije nekoliko tjedana rekla da će ove godine na tržište lansirati više Yeezy proizvoda po cijenama koje pokrivaju troškove. To bi značilo ukupnu prodaju od oko 250 milijuna eura (270 milijuna dolara). Prema Adidasu, ovo bi daljnje značajne otpise učinilo nepotrebnim.

U 2022. Adidas je ostvario prodaju od 1,2 milijarde eura s većinom svojih dizajnerskih proizvoda visoke cijene. U međuvremenu se strahovalo od gubitka poslovnog rezultata u slučaju otpisivanja većih stavki.

Prodaja u 2023. godini ostvarila je prihod od ukupno 750 milijuna eura.

Prema tvrtki, značajni iznosi prihoda donirani su organizacijama koje vode kampanju protiv diskriminacije i mržnje, uključujući rasizam i antisemitizam.

Adidas sada pretpostavlja da će morati otpisati samo manje artikle u rasponu od dvoznamenkastih milijuna eura, poput oštećene robe ili proizvoda koji su dostupni samo u pojedinačnim veličinama.

Tagovi: Adidas, Yeezy, Kanye West
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE