GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis

Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2024 / 21:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.

No, kako se navodi u priopćenju, Sabina Škrtić nastavlja svoju suradnju s Vujnovcem u području međunarodnih odnosa.

Prije karijere u ENNA-i, Sabina Škrtić je gotovo dvadeset godina obnašala različite upravljačke funkcije u privatnom i javnom sektoru, a od 2017. godine aktivno sudjeluje u stvaranju jednog od najvećih poslovnih sustava u Hrvatskoj. ENNA je u tom razdoblju započela značajna ulaganja te provela intenzivnu diverzifikaciju poslovanja, s razvojem novih poslovnih segmenata i jačanja divizija logistike, transporta, obnovljivih izvora energije i hrane.

Komentirajući odlazak iz Uprave, Škrtić je istaknula kako je zahvalna na pruženim prilikama te da je ponosna na sav posao koji je odrađen u zadnjih sedam godina:

"Svjedočila sam, a nadam se i doprinijela, značajnom poslovnom rastu ENNA-e posljednjih godina i kreiranju kompanije koja je potpuno okrenuta zelenoj agendi i održivom razvoju. Sad je vrijeme za nove poslovne izazove, a nastavljam nositi sa sobom neizbrisiv osjećaj ponosa i zahvalnosti prema svima s kojima sam imala čast surađivati", istaknula je Sabina Škrtić.

Predsjednik uprave ENNA-e Boštjan Napast zahvalio je Sabini Škrtić na godinama predanosti i posvećenosti razvoju kompanije te joj poželio puno uspjeha u novim profesionalnim izazovima, dok je vlasnik Pavao Vujnovac istaknuo kako je bila dijelom tima koji je razvio inovativnu poslovnu platformu koja je omogućila izgradnju novih poslovnih divizija i pokretanje velikog investicijskog ciklusa.

"Sabina Škrtić bila je iznimno važna za oblikovanje puta kojim se ENNA danas kreće. Ugradila je svoju stručnost i predanost u rast koji je posljednjih godina kompanija ostvarivala, što su uvijek prepoznavali naši zaposlenici i partneri. Kompanija je nedavno završila svoj prvi strateški ciklus te sad intenzivno nastavlja razvoj projekata u obnovljivim izvorima energije, distribuciji i proizvodnji hrane, a osobito u logistici, pri čemu se ističe projekt Rijeka Gateway vrijedan 480 milijuna eura", dodao je Vujnovac.

U priopćenju se navodi kako uz Rijeka Gateway koji razvija s Maerskom, ENNA nastavlja s realizacijom ostalih projekata vrijednih preko milijarde eura, kao i s razvojem novih korporativnih struktura te pripremama za prvu javnu ponudu dionica na tržištu kapitala (IPO).

Tagovi: Sabina Škrtić, PPD, EnergiA Naturalis, VUJNOVAC, NAPAST
PROČITAJ I OVO
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
AKVIZICIJE
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
ZAGREB - Tvrtka Elka koja je u vlasništvu slovenske grupacije Iskra, preuzela je 50 posto udjela u tvrtki Elkakon za proizvodnju industrijskih vodiča, što je četvrta akvizicija Iskre u Hrvatskoj, izvijestila je Elka u utorak.
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
NESREĆA
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
ZAGREB - Marko Vuković, jedan od dvojice suvlasnika, inovator i glavni inženjer HS Produkta, karlovačke tvornice koja proizvodi jedan od najboljih pištolja na svijetu, kao i jurišnu pušku, ozlijeđen je u tvorničkoj streljani prilikom prezentacije, odnosno testiranja oružja, piše Jutarnji list kojem je informacija neslužbeno potvrđena.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
STRATEŠKI
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE