GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Adnan Hadžić novi direktor Bosnalijeka

Adnan Hadžić novi direktor Bosnalijeka
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.10.2023 / 07:43
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Nadzorni odbor Bosnalijeka je donio odluku o izmjenama na čelu kompanije, te je dosadašnji direktor Nedim Uzunović razriješen dužnosti a na čelo kompanije imenovan je Adnan Hadžić.

 Nedim Uzunović će nastaviti pružati podršku Bosnalijeku imajući u vidu njegovo iskustvo i znanje te činjenicu da je upravo za vrijeme njegovog upravljanja Bosnalijek izrastao u međunarodno prepoznatljivu kompaniju, koja danas posluje u 28 država, i predstavlja lidera domaće privrede, sa gotovo 1000 zaposlenih i preko 240 registrovana proizvoda. Smatramo da ove promjene na čelu kompanije, uz zajednički rad i doprinos svih uposlenih neće uzrokovati problem u poslovanju kompanije,te da će Bosnalijek nastaviti da niže uspjehe i u narednom periodu, saopćeno je iz Bosnalijeka.

Adnan Hadžić, magistar ekonomskih nauka, ušao je u Upravu Bosnalijeka u novembru 2013. godine, a u posljednje vrijeme je obavljao funkciju izvršnog direktora za finansije. Prije toga gradio je karijeru u Bosna Bank International d.d. Sarajevo, te Hypo Alpe – Adria Bank d.d. Mostar. Uspješni je sportista, državni prvak Bosne i Hercegovine u karateu od 1994. do 2009. godine član i kapiten karate reprezentacije BiH.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je prije petnaestak dana optužnicu koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv Nedima Uzunovića i još 10 osoba te četiri pravna lica. Optuženi su da su oštetili Bosnalijek za više od pet miliona eura, a sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u približnom iznosu od gotovo pet miliona eura.

U optužnici se navodi da je Uzunović, kao stvarni vlasnik off-shore kompanija i direktor predstavništva Bosnalijeka u Moskvi, u namjeri da prikrije stvarni izvor, prirodu i porijeklo novca te ga nezakonito ubaci u legalne finansijske tokove, uplaćivao velike novčane iznose na račune kojima je raspolagao, kao i račune sebi bliskih osoba, koji su nakon toga korišteni za različite namjene, uključujući kupovinu nekretnina, dionica, vozila i drugih vrijednosti.

Tagovi: Adnan Hadžić, Bosnalijek
PROČITAJ I OVO
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
ŠTRAJK
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
VARAŽDIN - Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a s konferencije za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika.
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
PIĆA
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
ZAGREB - Badel 1862 nastavlja oduševljavati svojom ponudom novih i inovativnih proizvoda uvođenjem na tržište prvog ready to drink pića na bazi legendarnog Badel Pelinkovca Gorkog.
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
STATISTIKA
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
BEČ - Beč i dalje privlači međunarodna poduzeća. To dokazuje činjenica da je prošle godine čak 227 inozemnih poduzeća svoje mjesto poslovanja otvorilo upravo u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE