GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aerodrom Nikola Tesla u plusu u prvom polugodištu

Aerodrom Nikola Tesla u plusu u prvom polugodištu
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2023 / 19:26
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO), koji nakon otpočinjanja postupka koncesije i promene delatnosti prati realizaciju ovog procesa, zabeležio je pozitivno poslovanje u prvih šest meseci.

Kompanija je u periodu januar-jun ostvarila skroman neto dobitak od 3,5 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnjih 57,7 miliona dinara, ali pre svega usled odsustva jednokratnih prihoda koji su poduprli rezultat prošle godine.

Poslovni prihod u prvih šest meseci dostigao je 451,2 miliona dinara, što je za 29,3 odsto više u odnosu na prošlu godinu pre svega usled boljih prihoda po osnovu naplate periodične koncesione naknade, piše Momentum.

Kompanija je naplatila prihod od koncesione naknade u visini od 312,1 milion dinara što je za pet odsto više u odnosu na isti period protekle godine, dok su ostali poslovni prihodi posledica prenosa imovine na koncesionara bez naknade i njegovih kapitalnih ulaganja u skladu sa koncesionim ugovorom.

Polugodišnji prihodi kompanije po osnovu periodične koncesione naknade (u mRSD)

Rezultat iz finansiranja ove godine je bio negativan u visini od 1,4 miliona dinara, pre svega usled slabljenja kursa dolara, u odnosu na prošlu godinu kada je ostvaren finansijski rezultat od 23,1 milion dinara.

Kada su u pitanju novčani tokovi, Aerodrom je popravio poziciju likvidnosti pa je kompanija na kraju juna imala poziciju gotovine od 868,5 miliona dinara u odnosu na 770,9 miliona dinara na kraju prošle godine.

Akcije Aerodroma „Nikola Tesla“ kojima se trguje na Beogradskoj berzi ove godine su dostigle rekordnu vrednost, koja je premašila nivo dostignut uoči potpisivanja ugovora o koncesiji i isplate ogromne, jednokratne kocesione naknade.

Akcije su danas trgovanje okončale na nivou od 2.060 dinara što odgovara tržišnoj kapitalizaciji kompanije od 72,2 milijarde dinara (oko 615 miliona evra).

Tagovi: Aerodrom Nikola Tesla, Vinci Airports, Fintech Advisory
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE