GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Serbia oborila još jedan rekord

Air Serbia oborila još jedan rekord
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2023 / 12:06
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Air Serbia je tokom maja u redovnom i čarter saobraćaju prevezla 335.363 putnika i tako po prvi put od kada posluje pod sadašnjim imenom premašila broj od 300 hiljada putnika u tom mesecu.

Na taj način, srpska nacionalna avio-kompanija je ostvarila povećanje od 83 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. U poređenju sa rekordnom pretpandemijskom 2019. godinom, zabeleženi rezultat predstavlja rast od 66 odsto. Preko matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu, Air Serbia je u maju 2023. godine realizovala 3.708 letova, što je za 69 odsto više nego u maju 2022. godine, odnosno 48 odsto više u poređenju sa istim mesecom 2019. godine.

„Naša kompanija je u maju zabeležila novi istorijski uspeh. Tokom tog meseca, više od 300.000 putnika nam je poklonilo poverenje i ponosni smo na to. Već jedanaest meseci za redom, od jula 2022. godine, obaramo sopstvene rekorde u broju prevezenih putnika i realizovanih letova. Tokom tih meseci prevazišli smo čak i rezultate iz 2019. godine. Dodatno, u maju smo pokrenuli devet novih linija, od kojih je jedna Čikago, naša druga destinacija u Severnoj Americi, a treća prekookeanska. Ona je veoma značajna za nas, naše putnike i ceo region Zapadnog Balkana. Trudićemo se da trend rasta i unapređenja naše mreže nastavimo i u narednom periodu,“ rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbije.
 
Najpopularnije destinacije iz mreže Er Srbije tokom maja u Zapadnoj Evropi bile su Cirih, Pariz i Rim. Kada je reč o bližim destinacijama, najtraženije su bile Atina i Istanbul, odnosno u regionu Podgorica i Tivat.

Tagovi: Air Serbia, Aerodrom Nikola Tesla, Aerodrom Tivat, Jiri Marek
PROČITAJ I OVO
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
ZELENO SVJETLO
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
KOPRIVNICA - Podravka je jučer održala sjednicu Glavne skupštine nakon koje su objavljene odluke među kojima je i odobrenje dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE