GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu

airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2024 / 08:07
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.

Riječ je o drugoj od četiri dosad dogovorene veze potpomognute državnim subvencijama za veću zračnu povezanost Slovenije.

Latvijski nacionalni zračni prijevoznik airBaltic osiguravat će letove između Slovenije i Latvije dva puta tjedno, očekivano do kraja 2025. AirBalticova flota zrakoplova sastoji se od 47 zrakoplova Airbus A220-300 sa 148 sjedala. Današnji let za Sloveniju bio je oko dvije trećine popunjen, a kopilot je bio Slovenac.

Kako objašnjavaju u Fraportu Slovenija, koji upravlja ljubljanskom zračnom lukom, uspostavi nove izravne zračne linije Riga-Ljubljana-Riga pridonijela je odluka ministrice za infrastrukturu Alenke Bratušek o pravu prijevoznika na subvencioniranje pristojbi zračnih luka u ljubljanskoj zračnoj luci.

Državni tajnik u Ministarstvu infrastrukture Andrej Rajh istaknuo je kako je dolazak novog zračnog prijevoznika dokaz da napori Ministarstva infrastrukture daju rezultate. Linija za Rigu danas se pridružila zračnoj vezi s Luksemburgom koju je Luxair uspostavio prošlog rujna. Od ponedjeljka između Ljubljane i Kopenhagena počinje letjeti niskotarifni prijevoznik Norwegian, a na ljeto će Ljubljanu s Madridom povezivati španjolski nacionalni prijevoznik Iberia.

Rajh je rekao da su u tijeku intenzivni razgovori o uspostavi zračne veze s ciparskom aviokompanijom.

"No, ovo nisu posljednje aktivnosti Ministarstva infrastrukture", istaknuo je, dodavši da je u pripremi i peti javni natječaj za veću zračnu povezanost Slovenije.

„Rezultati našeg rada su vidljivi. Promet u zračnoj luci Brno porastao je za 30 posto u odnosu na prošlu godinu. Zračna luka predviđa da će 2025. godine gotovo dostići rezultate prije koronavirusa", rekao je Rajh i dodao da zajedno rade na tome da Slovenija ima kvalitetnu vezu sa svijetom.

Nakon što je veza s Luksemburgom dobro prihvaćena, novom povezivanju sretan je i direktor Fraporta Slovenija Babett Stapel koji je zahvalio Ministarstvu infrastrukture na dobroj suradnji.

Maria Radchenko, koja je u AirBalticu zadužena za područje Balkana, rekla je da Ljubljana ove sezone postaje vrlo popularna destinacija za njihove putnike. Ujedno je uvjerena da će se i Slovenci odlučiti posjetiti skriveni dragulj Baltika, te da će uživati u ljepoti Rige i drugih baltičkih prijestolnica, a rado će otkriti i druge destinacije do kojih možete stići presjedanjem preko Rige. .

I Vladislavs Korjagins iz Latvijske udruge turoperatora i putničkih agenata potvrdio je da među Latvijcima vlada veliki interes za Ljubljanu i Sloveniju. Kako je rekao, bit će potrebno privući i Slovence da posjete baltičke zemlje. “Drago mi je što ova zračna veza neće biti sezonska, nego će biti cjelogodišnja. Ako to želimo održati, morat ćemo se jako potruditi", rekao je dodavši da će se jačati suradnja između slovenskih i latvijskih turističkih agencija.

Tagovi: airBaltic, ljubljana, riga, luxair, iberia
PROČITAJ I OVO
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
PIĆA
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
ZAGREB - Badel 1862 nastavlja oduševljavati svojom ponudom novih i inovativnih proizvoda uvođenjem na tržište prvog ready to drink pića na bazi legendarnog Badel Pelinkovca Gorkog.
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
STATISTIKA
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
BEČ - Beč i dalje privlači međunarodna poduzeća. To dokazuje činjenica da je prošle godine čak 227 inozemnih poduzeća svoje mjesto poslovanja otvorilo upravo u Beču.
Kraš predlaže 1,50 eura dividende po dionici
DIVIDENDA
Kraš predlaže 1,50 eura dividende po dionici
ZAGREB - Hrvatski proizvođač konditorskih proizvoda Kras predložio je dividendu od 1,50 eura po dionici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE