GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alaska Airlines privremeno prizemljuje flotu od 65 zrakoplova Boeing 737 MAX 9

Alaska Airlines privremeno prizemljuje flotu od 65 zrakoplova Boeing 737 MAX 9
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2024 / 17:14
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Alaska Airlines privremeno će prizemljiti flotu od 65 zrakoplova Boeing 737 MAX 9 nakon što je avion pun putnika morao hitno sletjeti u petak nakon što je eksplodirao panel u kabini, rekao je izvršni direktor Ben Minicucci

Minicucci je priopćio da će zrakoplov biti vraćen u promet tek nakon održavanja i sigurnosnih inspekcija, a očekuje da će one biti dovršene u 'idućih nekoliko dana'. Taj je potez opisao kao mjeru opreza.

Let 1282 Alaska Airlinesa, koji je letio za Ontario u Kaliforniji, imao je incident ubrzo nakon polijetanja u 17:06 po pacifičkom vremenu i sigurno sletio u Portland u Oregonu u 17:26 sa 171 putnikom i šest članova posade, pokazuju podaci zrakoplovne kompanije i web stranice Flightradar24.

Čini se da fotografije zrakoplova pokazuju da se panel koji se može koristiti kao stražnji izlaz u kabini odvojio od zrakoplova, rekli su Flightradar24 i sigurnosni analitičari. Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojima na zrakoplovu nedostaju prozor i dio bočne stijenke. Bile su spuštene maske za kisik.

'Iako se ovo događa rijetko, naša posada bila je obučena i pripremljena za sigurno upravljanje situacijom', objavila je Alaska. Nacionalni odbor za sigurnost prometa rekao je da istražuje incident pada tlaka. Savezna uprava za zrakoplovstvo objavila je da je posada prijavila problem s tlakom i da će to istražiti.

Novi MAX 9 isporučen je Alaska Airlinesu krajem listopada, a certificiran je početkom studenog, prema podacima FAA-e. 'Svjesni smo incidenta s leta 1282 Alaska Airlinesa', rekli su iz Boeinga. 'Radimo na prikupljanju više informacija i u kontaktu smo sa zračnim prijevoznikom. Boeingov tehnički tim spreman je podržati istragu', dodali su.

MAX 9 ima vrata stražnje kabine iza krila koja se mogu aktivirati u zbijenim konfiguracijama sjedala kako bi se zadovoljili zahtjevi evakuacije, rekao je Flightradar24. No ta vrata su trajno 'blokirana', odnosno deaktivirana na zrakoplovima Alaska Airlinesa.

Ta vrata potječu od ranijeg modela - 737-900ER. Nekoliko operatera tog modela koji ne treba dodatna sjedala odlučilo se blokirati vrata prije isporuke, smanjujući težinu i čineći kabinu fleksibilnijom. Boeing i Alaska Airlines nisu odmah odgovorili na zahtjev da se oglase o vratima.

Tagovi: Alaska Airlines, Boeing
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE