GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alpina u problemima, šalje radnike na čekanje

Alpina u problemima, šalje radnike na čekanje
NA RUBU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2023 / 13:03
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
LJUBLJANA - Zaposlenici Alpine u Žiru će morati na čekanje. Koliko će od ukupno 350 radnika privremeno ostati kod kuće u tvrtki koja se bori s ozbiljnim problemima, još nije poznato.

Alpina, nekoć perjanica slovenske sportske i ostale obuće, ponovno ima problema zbog pada narudžbi i prodaje. Kako su potvrdili Forbesu Slovenija, zbog pada prodaje povećale su se zalihe neprodane robe, zbog čega su proteklih mjeseci otpušteni neki zaposlenici, ukupan broj zaposlenih ove će se godine s 370 smanjiti na 350.

Osim toga, dio zaposlenika - koliki, zasad ne otkrivaju - bit će poslan na čekanje početkom iduće godine, uglavnom proizvodnih radnika i pomoćnih službi.

Alpina je u češkim rukama od svibnja prošle godine: tvrtka za upravljanje potraživanjima banaka svoj je udio prodala tvrtki K&H iz Praga, koju je DUTB tada odabrala, među ostalim, i zbog strategije razvoja. od Alpine. Prema neslužbenim informacijama, kupoprodajna cijena iznosila je oko 20 milijuna eura. Novi vlasnik je od BAMT-a otkupio i 27 milijuna eura potraživanja od tvrtke, a uz to je potpisao i pokroviteljsku izjavu kojom se obvezao Alpini osigurati novac za nesmetano poslovanje, a ustvrdio je i da nema namjeru likvidirati. tvrtke ili smanjiti poslovanje, navodi N1.

No prodaja je stala (što se, kažu u tvrtki, odnosi na cijelu industriju), lani je tvrtka ostvarila gubitak od 600 tisuća eura, zbog čega su krenuli u restrukturiranje tvrtke. Prema riječima uprave, koliko će trajati mjera čekanja na posao ovisi o pristiglim narudžbama.

"Uprava tvrtke učinit će sve da ova mjera bude kratkog daha i da rad u proizvodnji teče normalno što je prije moguće", rekli su za Foirbes Slovenija iz Alpine i dodali da očekuju ponovni rast prodaje 2025. godine.

Tagovi: Alpina
PROČITAJ I OVO
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.
Dva radnika ozlijeđena u karlovačkom HS Produktu
NESREĆA
Dva radnika ozlijeđena u karlovačkom HS Produktu
KARLOVAC - Dva su radnika karlovačke tvrtke HS Produkt ozlijeđena prilikom testiranja oružja.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
STRATEŠKI
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
POBOLJŠANJE
Zalando poboljšao profitabilnost u prvom kvartalu
BERLIN - Zalando je ostvario rast kvalitete i povećao profitablinost u prvom tromjesečju budući da je povećao kvalitetu svog asortimana, zabilježio snažan rast u lifestyle ponudi, učinio iskustvo kupaca inspirativnijim i u svoju mrežu uključio više logističkih partnera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE