GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb

Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2024 / 11:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.

Održali su niz sastanaka, među kojima su i susreti s veleposlanikom Republike Hrvatske u Koreji Damirom Kušenom i čelnicima južnokorejske aviokompanije T’way Air.

S ciljem boljeg povezivanja Hrvatske i Azije, T’way Air od 16. svibnja uvodi direktnu zrakoplovnu liniju Seul - Zagreb, koju Zagreb nije imao od početka pandemije. T’way je najavio tri leta tjedno - utorkom, četvrtkom i subotom, a najavljeni su zrakoplovi tipa A330-300 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 347 sjedala.

“Ovaj značajan uspjeh rezultat je višegodišnjih razgovora, ulaganja u razvoj tržišta te izvrsnih odnosa Uniline grupe, hrvatskih veleposlanstava u Kini i Južnoj Koreji, Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice s našim azijskim partnerima. Podsjetit ću na važnost ovog tržišta za hrvatski turizam, jer je primjerice prije pandemije gotovo pola milijuna azijskih gostiju posjetilo našu zemlju. Uniline grupa je i tijekom izazovnog pandemijskog razdoblja zadržala svoja predstavništva na dalekim tržištima, te smo intenzivno radili na promociji Hrvatske, a između ostalog i zagovarali pokretanje izravne zrakoplovne linije, koja će bitno olakšati putovanja i utjecati na povećanje broja dolazaka gostiju iz čitave Azije”, izjavio je predsjednik Uprave Uniline grupe Boris Žgomba.

Uniline Grupa kontinuirano ulaže u promociju Hrvatske na azijskom tržištu, te je među prvima prepoznala potencijal dalekih tržišta i uspostavila snažne partnerske odnose u Kini i Južnoj Koreji, u kojima imaju i vlastita predstavništva.

Ove se godine očekuje potpuni oporavak azijskog tržišta i povratak na predpandemijske brojke. Azijski gosti putuju tijekom cijele godine, a Hrvatsku smatraju poželjnom i sigurnom destinacijom te prilikom posjete naglasak stavljaju na istraživanje kulturnih i prirodnih ljepota.

Tagovi: tway air, zagreb, seul, kušen, žgomba, uniline
PROČITAJ I OVO
Benetton u velikim financijskim problemima
GUBICI
Benetton u velikim financijskim problemima
TREVISO - Benetton niže gubitke pa obitelj osnivača priprema preustroj poslovanja i financijsku injekciju od 260 milijuna eura, rekla su dva upućena izvora.
T-Mobile preuzima bežično poslovanje US Cellulara za 4,4 milijarde dolara
AKVIZICIJE
T-Mobile preuzima bežično poslovanje US Cellulara za 4,4 milijarde dolara
NEW YORK - T-Mobile će kupiti gotovo sve bežične operacije regionalnog operatera United States Cellular u ugovoru procijenjenom na 4,4 milijarde dolara, priopćio je u utorak telekomunikacijski div.
Mađarski logistički div započeo godinu solidnim rastom prihoda
SOLIDNO
Mađarski logistički div započeo godinu solidnim rastom prihoda
BEOGRAD - Waberer's Grupa (Waberer's Group), vodeći pružalac usluga složene logistike u Mađarskoj i jedna od vodećih kompanija na mađarskoj berzi, sa ponosom je objavila značajno povećanje prihoda u prvom kvartalu 2024.
Otvoreno pismo sindikata Vladi: Tko će odgovarati za propuste u procesu dokapitalizacije Petrokemije?
PROPUSTI
Otvoreno pismo sindikata Vladi: Tko će odgovarati za propuste u procesu dokapitalizacije Petrokemije?
ZAGREB - Nakon dokapitalizacije u kojoj je, tvrde u sindikatu, država uplatila oko 12 milijua eura i potom pala s 45 na oko 20 posto vlasništva u Petrokemiji, Sindikat EKN je uputio otvoreno pismo Vladi i CERP-u u kojem zahtijeva „utvrđivanje odgovornosti i ispravljanje nedopustivnog propusta u procesu dokapitalizacije Petrokemije te žuran sastanak s ministrom poljoprivrede“
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
POSKUPLJENJA
Telemach Hrvatska od 1. srpnja povećava cijene 7,2 posto
ZAGREB - Telemach Hrvatska počeo je obavještavati korisnike da će od 1. srpnja ove godine primijeniti indeksnu klauzulu od 7,2 posto za povećanje iznosa mjesečnih naknada tarifnih paketa definiranih službenim cjenikom, potvrdili su u ponedjeljak Hini iz te telekom kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE