GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alstom se vratio profitabilnosti

Alstom se vratio profitabilnosti
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2023 / 13:07
Autor: SEEbiz
PARIZ - Francuski inženjerski div Alstom ostvario je u prvoj polovici poslovne godine neto dobit od milijun eura, nakon što je isto razdoblje prošle godine zaključio s gubitkom od 21 milijun eura.

Prodaja mu se zaustavila na 8,44 milijarde eura, u istom razdoblju godinu ranije na 8,05 milijardi eura. Istovremeno, tvrtka je najavila ukidanje 1500 radnih mjesta.

Korigirana neto dobit Alstoma u poslovnom polugodištu, od početka travnja do kraja rujna, dosegla je 174 milijuna eura, što je ispod 179 milijuna eura iz istog razdoblja prošle godine. U međuvremenu je operativna dobit (EBIT) porasla s 397 na 438 milijuna eura, javljaju strane novinske agencije.

Alstom je u prvih šest mjeseci poslovne godine zabilježio narudžbe u vrijednosti od 8,45 milijardi eura, što znači da je njihov obujam manji za 16 posto na godišnjoj razini.

Istodobno, francuski div, koji se, između ostalog, bavi montažom vlakova, najavio je mjere za povećanje komercijalne i poslovne učinkovitosti, uključujući i plan štednje, kojim žele zaustaviti negativni novčani tok u iznosu od 1,15 milijardi eura.

U tom kontekstu najavili su i ukidanje 1500 radnih mjesta.

Tagovi: Alstom, željeznica
PROČITAJ I OVO
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
AKVIZICIJE
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
ZAGREB - Tvrtka Elka koja je u vlasništvu slovenske grupacije Iskra, preuzela je 50 posto udjela u tvrtki Elkakon za proizvodnju industrijskih vodiča, što je četvrta akvizicija Iskre u Hrvatskoj, izvijestila je Elka u utorak.
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
NESREĆA
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
ZAGREB - Marko Vuković, jedan od dvojice suvlasnika, inovator i glavni inženjer HS Produkta, karlovačke tvornice koja proizvodi jedan od najboljih pištolja na svijetu, kao i jurišnu pušku, ozlijeđen je u tvorničkoj streljani prilikom prezentacije, odnosno testiranja oružja, piše Jutarnji list kojem je informacija neslužbeno potvrđena.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
STRATEŠKI
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE