GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američki maloprodajni div zatvara 150 trgovina

Američki maloprodajni div zatvara 150 trgovina
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2024 / 16:41
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki maloprodajni div Macy's je izvijestio o još jednom tromjesečju pada prodaje.

Tvrtka je u utorak objavila prihode i zaradu koji su bili bolji od niskih očekivanja koja je Wall Street postavio za 165-godišnjeg trgovca na malo, koji je nedavno odbio ponudu za otkup od 5,8 milijardi dolara od jednog od svojih dioničara, Arkhousea, i njegovog partnera Brigade Capital Managementa .

U četvrtom tromjesečju prihodi Macy'sa smanjili su se 1,7% u odnosu na prethodnu godinu na 8,12 milijardi dolara, malo iznad procjena od 8,11 milijardi dolara. Njegova digitalna prodaja smanjila se za 4%, dok je prodaja u istim trgovinama pala za 5,4%.

Maloprodaja je ostvarila neto prihod od 685 milijuna dolara, iznad očekivanih 554 milijuna dolara, dok je njegova prilagođena zarada po dionici (EPS) od 2,45 dolara premašila očekivanih 1,99 dolara.

U istoimenom lancu Macy's prodaja u istoj trgovini pala je za 6% jer su potrošači povukli diskrecijsku robu kao što su ženske cipele i odjeća za hladno vrijeme. Ali nastavili su trošiti na kozmetičke proizvode poput mirisa i kozmetike.

Prodaja u luksuznom lancu Bloomingdale's smanjena je za 1,5%, povučena mekoćom muških linija i dizajnerskih torbica. Njegov kozmetički lanac Bluemercury bio je mala svijetla točka, s rastom prodaje od 2,3%.

Za cijelu fiskalnu godinu 2023. prihod je pao na 23,1 milijardu dolara, 5,5% niže u usporedbi s 2022. Prodaja u istoj trgovini pala je za 6,9%, jer su digitalna prodaja i prodaja u trgovini pale za 7%, odnosno 5%.

Dionice Macy'sa bile su nešto niže u pretprodaji u utorak, manje od 1%.

U međuvremenu, Arkhouse Management ne odustaje bez borbe, nominirajući devet kandidata za Upravni odbor Macy'sa prošli tjedan u proxy borbi. Novi izvršni direktor tvrtke Macy, Tony Spring, koji je preuzeo kormilo prije samo tri tjedna, predstavio je strategiju rasta tvrtke za 2025. i dalje.

Spring, koji se pridružio Bloomingdale'su 1987. i postao njegov glavni izvršni direktor 2014., novu strategiju naziva "A Bold New Chapter". Plan je "osmišljen kako bi se stvorio moderniji Macy’s, Inc. za koji se očekuje da će generirati značajnu vrijednost za naše dioničare u godinama koje dolaze", rekao je u objavi od utorka.

Kao dio inicijative, Macy's zatvara 150 lokacija s lošim rezultatima, uključujući 50 do kraja godine. Tvrtka nije otkrila gdje se te trgovine nalaze niti hoće li i dalje biti prisutna na tim tržištima.

Svoje resurse planira usmjeriti na poboljšanje asortimana i ulaganja u digitalnu prodaju, uz širenje trgovina malog formata.

Također planira otvoriti 15 Bloomingdale's i 30 Bluemecury trgovina u sljedeće tri godine te preurediti 30 postojećih Bluemercury lokacija.

Tagovi: macys, trgovina, maloprodaj, Arkhouse Management, tony spring
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE