GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anušić: Meggle ostaje do kraja godine, do tada imamo vremena naći strateškog partnera

Anušić: Meggle ostaje do kraja godine, do tada imamo vremena naći strateškog partnera
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2020 / 21:17
Autor: SEEbiz / H
OSIJEK - Potpredsjednik stranke i predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Ivan Anušić u petak se osvrnuo na novu financijsku perspektivu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem te je najavio kako se ulazi u novi četverogodišnji ciklus i nastavlja s realizacijom velikih projekata.

„Posebice bih istaknuo činjenicu da će Hrvatska dobiti 22 milijarde eura od Europske unije. To je za Hrvatsku veliki novac, to je više nego jedan državni proračun i zadatak nam je taj novac realizirati kroz projekte“, rekao je Anušić na konferenciji za novinare županijskog HDZ-a.

Pojasnio je kako je u tih 22 milijarde eura osigurano 400 milijuna eura više za regije kojima je potrebna dodatna potpora jer imaju problema u gospodarstvu i demografiji, te je osigurano 100 milijuna eura više za ruralni razvoj.

„Na tome smo i do sada radili kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem s čime nastavljamo i dalje. Ishođena je građevinska dozvola za izgradnju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće i u kolovozu raspisujemo natječaj za njegovu izgradnju", rekao je osječko-baranjski župan.

Regionalni centar za gospodarenje otpadom je, navodi, u fazi projektiranja, a kad je riječ o Kliničkom bolničkom centru, u tijeku je odabir pružatelja usluge za izradu Studije izvedivosti, završava se postupak javne nabave velike vrijednosti i rješava se darivanje zemljišta.

U narednih godinu dana namjeravamo prikupiti svu potrebnu dokumentaciju kako bi 2022. godine počeli graditi novi Klinički bolnički centar u Osijeku, naglasio je Anušić.

Dodao je i kako je u perspektivi i značajan projekt gradnje Gospodarskog centra u zapadnom dijelu Osijeka. Za gradnju Centra je dovršena projektna dokumentacija, to je veliki projekt koji će dugo trajati, ali će u konačnici dati cijeloj istočnoj Hrvatskoj lokaciju na kojoj će se moći odražavati sve vrste sajamskih priredbi pa i onih međunarodnog karaktera“, najavio je Anušić.

Na pitanje novinara vezano za činjenicu da je Meggle grupa najavila zatvaranje tvornice u Osijeku, Anušić je podsjetio da je kao župan odmah reagirao u cilju očuvanja radnih mjesta.

„Nakon sastanka s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković na kojoj su bili i predstavnici Megglea jasno je da Meggle odlazi iz Osijeka. To je poslovna odluka na koju ne možemo utjecati“, ustvrdio je.

Istaknuo je kako je cilj zadržati tih 160 radnih mjesta, da tvornica za preradu mlijeka radi te nastavi surađivati sa kooperantima.

Po njegovim riječima za to ima šanse, jer razgovori i dalje traju.

„Meggle ostaje ovdje do kraja godine, a do tada imamo vremena naći strateškog partnera koji je spreman preuzeti tvornicu i nastaviti s proizvodnjom. Upoznao sam i premijera Andreja Plenkovića s problematikom i on je rekao da je bitno da tvornica opstane, pa očekujemo da će se Vlada uključiti kako bismo spasili radna mjesta i proizvodnju. Očekujem da će sve završiti dobro“, rekao je Anušić.

Dodao je da za sada ne može otkriti tko su potencijalni strateški partneri jer razgovori još traju.

Vezano za epidemiološku situaciju na području županije, Anušić je rekao da se svi trebaju držati preporuka epidemiologa. Rekao je i da je broj zaraženih na području županije velik jer je županija treća po broju stanovnika u Hrvatskoj. Dodao je kako sve službe rade odgovorno i očekuje da će dobiti borbu protiv koronavirusa i po drugi put.

„Došlo je do popuštanju mjera i logično je da imamo puno zaraženih, no situacija je pod kontrolom. Za razliku od prvog vala, puno je manje osoba na respiratoru i puno je manje preminulih u odnosu na prvi val“, zaključio je.

Tagovi: Ivan Anušić, Meggle, mljekarski sektor, Marija Vučković
PROČITAJ I OVO
Rovinj: Građevinska dozvola za novi autobusni kolodvor
KOLODVOR
Rovinj: Građevinska dozvola za novi autobusni kolodvor
ROVINJ - Dozvola, koja bi trebala postati pravomoćna do sredine listopada, odnosi se na gradnju građevine infrastrukturne namjene na novoformiranoj čestici na kojoj je planirana nova lokacija kolodvora koji bi se tako s Trga na Lokvi preselio na područje Concette.
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
MODERNIZACIJA
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
ZAGREB – Hrvatska pošta proširila je svoj „zeleni“ vozni park s 20 novih električnih četverocikala.
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
LETOVI
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
ZAGREB - Međunarodna zračna luka Zagreb ovog će vikenda (19. i 20. rujna) biti povezana sa 23 odredišta (5 domaćih te 18 međunarodnih).
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
KARIJERE
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
LJUBLJANA - Na redovitoj godišnjoj generalnoj skupštini Američka gospodarska komora Slovenije malo je izmijenila svoje vodstvo i dobila novog predsjednika.
Cimos zatvara pogon u Mariboru, 150 radnika ostaje bez posla
LOŠE VIJESTI
Cimos zatvara pogon u Mariboru, 150 radnika ostaje bez posla
MARIBOR - Oko 150 radnika saznalo je jučer na radničkom vijeću da se proizvodnja u tvornici Cimosa u Mariboru danas trajno zaustavlja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE