GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AstraZeneca prekinula testiranje cjepiva protiv korone zbog neobjašnjive bolesti

AstraZeneca prekinula testiranje cjepiva protiv korone zbog neobjašnjive bolesti
KIKS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2020 / 07:49
Autor: Siniša Malus
LONDON - Farmaceutski div AstraZeneca objavio je da je odgodio testiranje jednog mogućeg cjepiva protiv tog virusa zbog neobjašnjive bolesti jednog sudionika testiranja.

"Kao dio tekućih randomiziranih, kontroliranih globalnih ispitivanja cjepiva protiv oksfordskog koronavirusa pokrenut je naš standardni postupak pregleda i dragovoljno smo zaustavili cijepljenje kako bismo omogućili pregled sigurnosnih podataka od strane neovisnog odbora", rekla je Michele Meixell, glasnogovornica tvrtke.

"Ovo je rutinska radnja koja se mora dogoditi kad god postoji potencijalno neobjašnjiva bolest u nekom od ispitivanja, dok se istražuje, osiguravajući da održavamo integritet ispitivanja."

Web stranica zdravstvenih vijesti Stat News ranije je izvijestila da će ispitivanje biti obustavljeno jer je dobrovoljac u ispitivanju pretrpio ozbiljnu štetnu reakciju na lijek.

AstraZeneca je najavila da će osigurati više od dvije milijarde doza cjepiva širom svijeta.

Podsjetimo, prije nekoliko tjedana, Europska komisija platila je 336 milijuna eura da osigura barem 300 milijuna doza potencijalnog cjepiva za covid-19 koje razvija britanska farmaceutska kompanija AstraZeneca. Bruxelles je potpisao sporazum u ime zemalja Europske unije za nabavku 300 milijuna doza potencijalnog cjepiva. Postoji mogućnost da se naruči dodatnih 100 milijuna, rekao je glasnogovornik.

Tagovi: AstraZeneca, cjepivo protiv koronavirusa, koronavirus, Europska komisija
PROČITAJ I OVO
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
AKVIZICIJE
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
ZAGREB - Tvrtka Elka koja je u vlasništvu slovenske grupacije Iskra, preuzela je 50 posto udjela u tvrtki Elkakon za proizvodnju industrijskih vodiča, što je četvrta akvizicija Iskre u Hrvatskoj, izvijestila je Elka u utorak.
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
NESREĆA
Jedan od suvlasnika HS Produkta slučajno propucao sebe i Amerikanca
ZAGREB - Marko Vuković, jedan od dvojice suvlasnika, inovator i glavni inženjer HS Produkta, karlovačke tvornice koja proizvodi jedan od najboljih pištolja na svijetu, kao i jurišnu pušku, ozlijeđen je u tvorničkoj streljani prilikom prezentacije, odnosno testiranja oružja, piše Jutarnji list kojem je informacija neslužbeno potvrđena.
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
LETOVI
Od polovice svibnja uvodi se direktna zrakoplovna linija Seul - Zagreb
ZAGREB – Azijsko tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam s velikim potencijalom za daljnji razvoj, te su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
STRATEŠKI
Hrvatski Mplus preuzima slovensku Panvitu
ZAGREB – Dvije vodeće grupacije u regiji, hrvatski Mplus (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) i Panvita Grupa, slovenska poljoprivredno-prehrambena grupa posvećena održivoj proizvodnji visokokvalitetne hrane, ulaze u partnerstvo s ciljem pozicioniranja nove grupe kao lidera u prehrambenoj industriji u jugoistočnoj Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE