GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atlantic Grupa: Marko Njavro i Slađana Bastašić nova menadžerska pojačanja

Atlantic Grupa: Marko Njavro i Slađana Bastašić nova menadžerska pojačanja
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2020 / 17:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Atlantic Grupa je u srijedu izvijestila kako će početkom ožujka novi čelni čovjek Štarka, čije je sjedište u Beogradu, biti Marko Njavro, koji dolazi iz Molson Coorsa, a nova šefica distribucije u Hrvatskoj Slađana Bastašić, iz Coca Cole.    

Posljednje dvije godine Atlantic je dezinvestirao manje i non-core segmente poslovanja te nastavlja s jačanjem i širenjem core djelatnosti, dominantno u industriji hrane i pića, navodi se u priopćenju.

Tako od početka ožujka kao menadžerska pojačanja dolaze Marko Njavro iz Molson Coorsa i Slađana Bastašić iz Coca Cole.

Njavro u sustav Atlantic grupe dolazi s mjesta regionalnog predsjednika u tvrtki Molson Coors Brewing za tržišta Slovenije, Hrvatske i BiH (u čijem je sastavu i Zagrebačka pivovara), s ukupnim godišnjim prihodom od gotovo 200 milijuna eura. Njavro ima 18 godina iskustva i rezultata u industriji robe široke potrošnje s relevantnim međunarodnim referencama. Na poziciji glavnog direktora strateškog poslovnog područja slatko i slano kreće s liderskih pozicija u konditorskoj industriji na tržištu Srbije te regionalnog lidera u kategoriji snacka, s ozbiljnim ambicijama za jačanje pozicija u regiji te širenje na nova tržišta, navodi se u priopćenju.
Na mjesto glavne direktorice strateškog distribucijskog područja Hrvatska dolazi Slađana Bastašić, koja se menadžerskom timu Atlantic grupe pridružuje s pozicije direktora za komercijalnu izvrsnost u kompaniji Coca Cola HBC. Bastašić ima više od deset godina menadžerskog iskustva u području prodaje u Coca Coli, a radila je i u agenciji za istraživanje tržišta GfK. 
Iz Atlantica ističu kako dosadašnji glavni direktor strateškog distribucijskog područja Hrvatska Slaven Romac preuzima poziciju glavnog direktora strateškog poslovnog područja pića, s brendovima Cedevita, Cockta i Kala.

Dosadašnji glavni direktori strateškog poslovnog područja pića te slatko i slano Zvonimir Brekalo i Matjaž Vodopivec preuzimaju nove strateške pozicije koje ciljaju na značajan novi rast, ističu iz Atlantica.
Tako Brekalo preuzima poziciju starijeg izvršnog direktora za privatne robne marke, a glavni će mu cilj na novoj funkciji biti prodaja privatnih robnih marki za maloprodajne i hotelske lance koristeći slobodne proizvodne kapacitete u sustavu Atlantic grupe.
Vodopivec preuzima poziciju direktora tržišta Poljske, koje je u Argeti definirano kao prioritetno tržište za rast, a glavna će mu odgovornost biti razvoj održivog poslovnog modela i distribucijskih kapaciteta za Argetu, navodi se u priopćenju.

Tagovi: Atlantic Grupa, Marko Njavro, Slađana Bastašić, Molson Coors
PROČITAJ I OVO
Delo: Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane
NESLUŽBENO
Delo: Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane
LJUBLJANA - Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane u Sloveniji, piše Delo u subotnjem izdanju.
Konzorcij će uložiti 100 milijuna eura za spas njemačkog lanca Galeria
SPAS
Konzorcij će uložiti 100 milijuna eura za spas njemačkog lanca Galeria
BERLIN - Konzorcij koji planira preuzeti bankrotirani njemački lanac robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof uložit će do 100 milijuna eura (108 milijuna dolara) u sljedeće tri godine, doznaje u petak dpa.
Klaus: Država je u slučaju Petrokemije bila nevjerojatno naivna i šlampava
STAVOVI
Klaus: Država je u slučaju Petrokemije bila nevjerojatno naivna i šlampava
ZAGREB - Predsjednik Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala (EKN) Željko Klaus, za N1 televiziju osvrnuo se na situaciju u Petrokemiji. Bilo je od iznimnog značaja ponovno pokrenuti proizvodnju, zbog čega ulazi u priču turski partner i sve je išlo u nekom pozitivnom smjeru, da bi se nedavno ustvrdilo kako se radi o prevari.
Kuhar: Prodaja Panvite hrvatskom Mplusu nije iznenađenje
ANALITIČARI
Kuhar: Prodaja Panvite hrvatskom Mplusu nije iznenađenje
LJUBLJANA - Prodaja Panvita grupe hrvatskoj uslužnoj tvrtki Mplus ne čudi agrarnog ekonomista Aleša Kuhara.
Vlada CG će otkupiti dio dionica od manjinskih dioničara u ŽPCG i OŽVS
ODLUKE
Vlada CG će otkupiti dio dionica od manjinskih dioničara u ŽPCG i OŽVS
PODGORICA - Vlada namjerava otkupiti dio dionica u vlasništvu manjinskih dioničara Željezničkog prijevoza Crne Gore (ŽPCG) i Održavanja željezničkih voznih sredstava (0ŽVS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE