GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrian Airlines drastično smanjuje promet prema Hrvatskoj

Austrian Airlines drastično smanjuje promet prema Hrvatskoj
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2020 / 08:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Austrijska nacionalna kompanija objavila je svoj red letenja za listopad. Kompanija će do sredine listopada prometovati prema tri hrvatske zračne luke; Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Kako je Croatian Aviationu potvrđeno iz ove aviokompanije, zbog ograničenja u putovanju kompanija je ipak odlučila smanjiti broj tjednih letova prema Hrvatskoj te ranije završiti s prometovanjem prema Splitu. Podsjećamo, Austrian je ove ljetne sezone pokrenuo liniju Beč - Zadar koja je bila u prometu do sredine rujna. Pandemiji unatoč, u kompaniji su zadovoljni rezultatima ove linije i planiraju nastaviti prometovati na istoj i u ljetnoj sezoni 2021. godine.

Linija Beč - Split u ljetnom redu letenja prometovala je 6 puta tjedno, svakog dana osim utorka. Iako je Austrian planirao prometovati na ovoj liniji kroz cijeli listopad, zbog restrikcija i niske potražnje zadnji let bit će ranije nego što je to bilo planirano - 10. listopada. Od 01. do 10. listopada linija Beč - Split bit će u prometu tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom u popodnevnim satima.

Linija Beč - Dubrovnik također je prometovala 6 puta tjedno u ovoj ljetnoj sezoni. Ista će biti u prometu do samog kraja ljetnog reda letenja - 23. listopada.

od 02. do 05. listopada najavljena su četiri leta tjedno, ponedjeljkom, petkom, subotom i nedjeljom,

od 11. do 18. listopada najavljena su dva leta tjedno, petkom i nedjeljom,

od 19. do 23. listopada najavljena su dva leta tjedno, ponedjeljkom i nedjeljom.

Austrian najavljuje promjene i na liniji Beč - Zagreb. Iako je ova linija trebala prometovati šest puta tjedno u rujnu, kompanija je zbog slabe potražnje vrlo često otkazivala određene polaske. Iz tog je razloga došlo do redukcije u broju tjednih letova na liniji pa će Austrian povezivati Beč i Zagreb četiri puta tjedno u listopadu, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje. Letovi su najavljeni u popodnevnim satima.

Austrian je u ljetnom redu letenja prethodnih godina prometovao prema Splitu i Dubrovniku svakodnevno, koristeći često svoje najveće zrakoplove iz Airbus obitelji (A321), dok je na liniji Beč - Zagreb prometovao i do 3 puta dnevno. Jedina linija koja bi u ovogodišnjem zimskom redu letenja trebala biti u prometu jest upravo Beč - Zagreb, no broj tjednih letova još uvijek nije siguran pa ćemo plan aviokompanije za ovu liniju u zimskim mjesecima objaviti sredinom listopada.

Tagovi: Austrian Airlines, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Zadar, Zračna luka Split, Zračna luka Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE