GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BASF će izdvojiti podružnice u sklopu restrukturiranja

BASF će izdvojiti podružnice u sklopu restrukturiranja
IZDVAJANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2024 / 19:31
Autor: SEEbiz
BERLIN - Njemački proizvođač kemikalija BASF želi ponovno postati profitabilniji izdvajanjem nekoliko poduzeća iz grupe i njihovim transformiranjem u pravno neovisne podružnice.

"Naposljetku, radi se o poboljšanju performansi, biti bliže klijentu i još žešće se natjecati", rekao je glavni financijski direktor Dirk Elvermann za dpa.

Posao koji raste mora se upravljati drugačije od poslovanja koji je u biti usredotočen na povrat, rekao je. BASF to postiže novom strukturom.

"U tim se poslovima još snažnije fokusiramo na poduzetnički učinak u odgovarajućem konkurentskom okruženju i postavljamo im ambiciozne ciljeve EBITA i novčanog toka", rekao je Elvermann, koristeći akronim za zaradu prije kamata, poreza, amortizacije i amortizacije.

U vremenima kada gotovina više nije beskrajno dostupna, čak ni u BASF-u, tvrtka mora snažnije odrediti prioritete. Cilj je povećati profitabilnost u vremenima kada je posebno europska kemijska industrija u nepovoljnijem položaju u odnosu na konkurenciju.

U prosincu 2023. BASF je najavio da će osnovati svoje poslove s poljoprivrednim kemikalijama, materijalima za baterije i premazima kao pravno neovisne podružnice. Ta su područja manje usko povezana s ostatkom skupine.

Glavni izvršni direktor Martin Brudermüller odbio je ideju o prodaji odjela.

BASF je u lipnju otvorio prvi europski centar za proizvodnju materijala za baterije i recikliranje baterija u njemačkom gradu Schwarzheideu, sjeverno od Dresdena.

Odjel za premaze ima sjedište u zapadnom njemačkom gradu Münsteru, dok je Limburgerhof središte globalne zaštite usjeva i aktivnosti sjemena.

Tagovi: BASF, Elvermann, Brudermüller
PROČITAJ I OVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
POSLOVI
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
ZAGREB - Končar je u četvrtak s Ciparskom Elektroprivredom (Electricity Authotrity of Cyprus – EAC) sklopio ugovor za rekonstrukciju energetskih postrojenja na Cipru, vrijedan 13,7 milijuna eura, objavio je Končar putem Zagrebačke burze.
Novartisova dobit u tromjesečju veća za milijardu dolara
SKOK
Novartisova dobit u tromjesečju veća za milijardu dolara
ŽENEVA - Švicarski farmaceutski div Novartis, koji je prisutan i u Sloveniji, u drugom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 3,2 milijarde dolara, u usporedbi s 2,2 milijarde dolara u istom razdoblju godinu ranije.
Nokia podbacila zbog pada potražnje iz Indije
DRUGI KVARTAL
Nokia podbacila zbog pada potražnje iz Indije
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia imao je teško drugo tromjesečje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE