GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beljske graševine osvojile šampionsku titulu i veliko zlato u Sloveniji

Beljske graševine osvojile šampionsku titulu i veliko zlato u Sloveniji
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2023 / 13:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bogata vinorodna područja i poznata vinska imena pomogla su u afirmaciji Slovenije na međunarodnom vinskom tržištu, čemu posebno doprinosi i ocjenjivanje vina Vino Slovenija koje je već dugi niz godina među najvećim vinskim ocjenjivanjima u Adria regiji.

Ove godine su vinski stručnjaci s ovog ocjenjivanja isprobali 634 uzorka iz Hrvatske, Češke, Austrije, Njemačke, Italije i naravno Slovenije. Hrvatsku vinsku scenu predstavljalo je nekoliko odabranih vinara, među kojima su najuspješnija bila Vina Belje s osvojenih sedam medalja od kojih je pet zlatnih, jedno veliko zlato te titula šampiona za polusuho bijelo mirno vino aromatičnih i nearomatičnih sorti. Šampionsku titulu je osvojila Goldberg graševina, a veliko zlato graševina premium, oba vina iz berbe 2021. Poseban je to uspjeh i potvrda kvalitete za beljsku vrhunsku graševinu kojoj je ovo osmo zlato u zadnjih godinu dana.

Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje, istaknuo je specifičnost ovog ocjenjivanja i njegovu važnost za beljski podrum. „Vina Belje su kontinuirano prisutna na ocjenjivanju Vino Slovenija s obzirom da je riječ o jednom od najznačajnijih ocjenjivanja u srednjoj Europi. Ove godine smo ostvarili zapažen uspjeh s Goldberg i vrhunskom graševinom, a prije dvije godine smo bili šampion sajma s Goldberg frankovkom. Pokazali smo iznimnu kvalitetu našeg ultra premium segmenta s vinima Goldberg graševina i Goldberg white te potencijal nove vinske priče koju stvaramo s premium roseom. Premium roseu je ovo druga međunarodno značajna zlatna medalja nakon Concours Mondial de Bruxelles - Rosé Wine Session. Posebno bi istaknuo i zlatne medalje koje smo osvojili za cabernet sauvignon te blend cabernet sauvignona i merlota jer smo još jednom potvrdili značaj Baranje u proizvodnji crnih vina u Hrvatskoj. Na ocjenjivanje u Sloveniju smo poslali presjek našeg asortimana i dobili potvrdu kvalitete svih naših linija i sorti.“

Rosé Premium novost je u ponudi premium linije Vina Belje koja je poznata po iznimnim vinima s velikim svjetskim nagradama. Ovo vino donosi rose pogled na život, a prepoznatljivo je po svojoj nježno ružičastoj boji, svježini i aromatičnosti te slojevitom voćnom mirisu isprepletenom s herbalnim i citrusnim notama.

Na ocjenjivanju u Sloveniji svoj puni potencijal je pokazala i Graševina premium i time potvrdila riječi Stevena Spurierra, vinskog znalca i organizatora slavne Pariške presude, koji je prije deset godina prilikom svog posjeta Hrvatskoj istaknuo: „ Podunavlje i Vina Belje su benchmark za graševine u svijetu. Upravo ovdje u Belju, u hrvatskom Podunavlju, je domovina graševine.“

„Ova godina je godina velikih nagrada za naša vina. Prije ocjenjivanja u Sloveniji na četiri najvažnija svjetska ocjenjivanja u 2023. godini - Decanteru, IWC-u, Concours Mondial de Bruxelles i Mundus Vini, osvojili smo deset zlatnih medalja, sedam srebrnih i četiri brončane medalje. Sve osvojene medalje najbolje su priznanje za dugogodišnju posvećenost potrošačima, kontinuitet kvalitete i atraktivne novitete“ zaključio je Marijan Knežević.

Tagovi: Belje, graševina, Vina Belje, Fortenova
PROČITAJ I OVO
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE