GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Big Bang dovršio akviziciju srpske BC grupe

Big Bang dovršio akviziciju srpske BC grupe
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2023 / 15:46
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Najveći slovenski trgovac zabavnom i uporabnom elektronikom Big Bang dovršio je akviziciju srbijanskog online trgovca BC Group nakon što je dobio regulatorna odobrenja i ispunio odgođene uvjete. Poslom, čiji opseg u Big Bangu ne otkrivaju, slovenski trgovac tako ulazi na srpsko tržište.

Big Bang, koji je dio poslovne grupe Adventura Investments, potpisao je krajem kolovoza ugovor o kupnji 100 posto srpskog online trgovca.

Završenim preuzimanjem Big Bang je službeno ušao na srbijansko tržište, a Big Bang grupa sada nudi svoje usluge putem četiri internetske trgovine i 25 poslovnica u četiri države, u kojima živi 16 milijuna potencijalnih kupaca, stoji u priopćenju slovenskog trgovca. Osim Slovenije i Srbije, pokriva i Bosnu i Hercegovinu te Hrvatsku.

Prema riječima glavnog izvršnog direktora Big Banga Uroša Mesojedca, do 2027. žele osvojiti 25 posto tržišnog udjela u online prodaji u Srbiji, što je od strateške važnosti za širenje poslovanja Big Bang grupe zbog perspektive tržište. U Srbiji iduće godine žele povećati prihode na blizu 55 milijuna eura, a do 2027. na oko 90 milijuna eura.

Prema prvim procjenama, cijela Big Bang Grupa, koja se posljednjih godina širi u regiji, ove će godine, bez BC Grupe, ostvariti oko 300 milijuna eura prihoda, a 2024. godine, uključujući i akviziciju u Srbiji, prihodi bi trebali doseći između 370 i 380 milijuna eura . U to vrijeme grupa je navodno imala oko 700 zaposlenih.

Tagovi: Big Bang, BC grupe
PROČITAJ I OVO
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
DIONICE
Neven Vranković prodao veliki paket dionica Atlantic Grupe
ZAGREB - Neven Vranković, član Uprave Atlantic Grupe, prodao je 8.000 dionica Atlantica putem transakcije izvršene 2. svibnja 2024. na uređenom tržištu Zagrebačke burze.
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE