GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Birkenstockov IPO: Cijena dionica 46 dolara

Birkenstockov IPO: Cijena dionica 46 dolara
IPO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2023 / 09:14
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Birkenstock, dugogodišnji njemački brend cipela poznat po svojim udobnim i izdržljivim stilovima, procijenio je svoju IPO cijenu od 46 dolara po dionici u utorak, što mu daje okvirnu vrijednost od oko 8,64 milijarde dolara.

Cijena je bila malo ispod sredine Birkenstockovog navedenog raspona od 44 do 49 dolara po dionici i daje mu tržišnu kapitalizaciju koja je iznad Crocsa i u skladu sa švicarskim brendom cipela On Running

Birkenstock je prvotno tražio procjenu do 9,2 milijarde dolara.

Tvrtka je u početku očekivala da će prodati oko 10,75 milijuna redovnih dionica u ponudi i mogla bi prikupiti oko 495 milijuna dolara kada počne trgovati na burzi u New Yorku pod oznakom "BIRK".

U kombinaciji s 21,51 milijunom dionica koje su njegovi dioničari prodavali željeli osloboditi, ponuda bi mogla donijeti oko 1,48 milijardi dolara.

Birkenstockova ponuda dolazi u trenutku kada je tržište IPO-a i dalje nestabilno nakon što je niz nedavnih podnositelja zahtjeva počeo trgovati prigušenim debijima.

Instacart je svoj dugo očekivani IPO procijenio na 30 dolara po dionici prošlog mjeseca. Ali nakon početnog skoka od 40%, zatvorio je na 33,70 USD prvog dana na Nasdaqu i sada se trguje ispod početne cijene dionice. Slični trendovi pratili su Johnson & Johnson spinoff Kenvue
i tvrtka za ljepotu i zdravlje Oddity Tech

Birkenstock, koji se bavi obućom od 1774., izlazi na burzu oko dvije godine nakon što je privatna kapitalna tvrtka L Catterton preuzela većinski udio u poslu po procjeni od 4,85 milijardi dolara. Odlučila je izaći na burzu kako bi mogla povećati svoju procjenu i dobiti pristup tržištima kapitala, a planira iskoristiti prihode od ponude za otplatu zajmova, prema dokumentaciji vrijednosnih papira.

Rast tvrtke – i skok u relevantnosti koju je dobio nakon nedavne epizodne uloge u filmu “Barbie” – privukao je interes ulagača, u trenutku dok se sektor obuće suočava s pritiskom zbog usporavanja potrošačke potrošnje i prelaska na usluge umjesto robe.

Tagovi: birkenstock, Crocs
PROČITAJ I OVO
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE