GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boscarol preuzeo Mercatorov hipermarket u Mariboru

Boscarol preuzeo Mercatorov hipermarket u Mariboru
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2023 / 08:39
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Tvrtka poduzetnika Ive Boscarole u srijedu je postala novi vlasnik Mercator hipermarketa Tabor II u trgovačkom centru u Mariboru. Nedavno je tvrtka već kupila poslovni prostor u trgovačkom centru City u centru ovog grada.

"U Boscarolu nastavljamo ulagati u razne projekte i aktivnosti, među kojima važnu ulogu imaju i nekretnine. S obzirom da smo prošle jeseni već započeli s intenzivnim ulaganjima na području Ljubljane, ovoga smo puta prepoznali prilike u Mariboru koji nas se pozitivno dojmio , jer je grad sve bolje uređen i, po našem mišljenju, ima značajan razvojni potencijal", napisali su u današnjem priopćenju.

Pojasnili su da su nedavno kupili 1100 četvornih metara poslovnih prostora u trgovačkom centru City u središtu Maribora, koje u početku planiraju iznajmljivati.

Sada su postali vlasnici još aktivnijeg trgovačkog centra u Ulici Eve Lovše u Taboru, koji je prodala Nova KBM. "Trgovački centar Tabor II u Mariboru jedan je od tri najveća trgovačka centra u Sloveniji i među pet najvećih Mercatorovih hipermarketa. Nalazi se u kompaktnom stambenom naselju Tabor u Mariboru, na izvrsnoj lokaciji s nekoliko glavnih prometnih veza ”, naveli su među razlozima interesa za ovaj objekt.

Spomenuti trgovački centar izgrađen je 2011. godine, a prostire se na 41.425 četvornih metara zemljišta. Raspolaže s 22.995 četvornih metara korisnog prostora namijenjenog trgovačkim, uslužnim i ugostiteljskim djelatnostima te s više od 800 parkirnih mjesta, od čega 570 u natkrivenoj garaži.

Osim trgovačkog centra Mercator, u sklopu kompleksa nalazi se još 50-ak trgovina različitih robnih marki, pružatelja bankarskih i drugih usluga te nekoliko ugostiteljskih objekata.

„Kompleks nudi i nove razvojne mogućnosti jer ima mogućnost nadogradnje i dogradnje tri poslovna tornja“, kaže Boscarol.

Dodali su kako su prije predaje ponude za kupnju proveli anketu među postojećim zakupcima, kupcima i stanovnicima šire okolice, "koji su svi izrazili zadovoljstvo dosadašnjim upraviteljem i samim centrom, lokacijom i ponudom". Dobivene su i neke informacije o tome kako objekt učiniti još atraktivnijim za korisnike te koje dodatne sadržaje žele”, naveli su.

"U Boscarolu, kao novom vlasniku, nastavljamo dugoročni ugovor o najmu cijelog centra koji je Mercator sklopio s prethodnim vlasnikom. Iskreno se veselimo dugoročnoj uspješnoj suradnji sa svim dionicima. Kako bismo opravdali povjerenje pokazuju nam kupci i stanovnici šireg mariborskog područja", priopćili su također.

Radno vrijeme i način rada trgovačkog centra ostaju nepromijenjeni.

Tagovi: Ivo Boscarol, Mercator, Fortenova, Tabor II, Maribor
PROČITAJ I OVO
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
U MINUSU
Rimčeve kompanije i prošlu godinu završile u gubitku
ZAGREB - Kompanije iz Rimac Grupe i Project 3 Mobility objavile su izvješća za 2023. godinu
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE