GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Branko Čakarmiš novi predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska

Branko Čakarmiš novi predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2022 / 18:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - CME Media Enterprises B.V. (CME) objavljuje kako je nakon dobivenog odobrenja hrvatskih regulatornih tijela zaključena transakcija preuzimanja RTL-a Hrvatska. CME danas u svom vlasništvu ima 6 nakladnika u 6 zemalja srednje i istočne Europe, koji imaju 42 kanala i dosežu ukupno 49 milijuna gledatelja.

„Jako smo uzbuđeni što možemo poželjeti dobrodošlicu RTL-u Hrvatska u CME obitelj i proširiti svoju prisutnost u Adrija regiji, koja nudi izniman potencijal rasta. Naši vjerni gledatelji mogu očekivati još više domaćeg sadržaja, unaprijeđenu digitalnu ponudu kao i trajnu posvećenost pluralizmu i visokokvalitetnom novinarstvu“ – izjavio je Didier Stoessel, predsjednik Uprave CME-a za Hrvatsku, Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju.

Zahvaljujući očekivanoj, bliskoj suradnji RTL-a Hrvatska i Pro Plusa u Sloveniji, CME predviđa niz operativnih sinergija u područjima poput digitalizacije i sadržaja. Posljedično tome, doći će do promjena u menadžmentu, kao i u upravljačkoj strukturi RTL-a Hrvatska. Tonko Weissmann s današnjim danom postaje novi Izvršni dopredsjednik RTL-a Hrvatska.

Weissmann je dio RTL-a Hrvatska od 2005. godine i obnašao je niz važnih pravnih i drugih upravljačkih pozicija. Njegovo imenovanje osigurava kontinuitet i stabilnost tijekom važne tranzicijske faze kao i upravljanje budućim rastom kroz poboljšanu sadržajnu ponudu i digitalizaciju. Branko Čakarmiš, dosadašnji predsjednik Uprave Pro Plusa, postaje predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska i glavni izvršni direktor Adrija regije.

Čakarmiš je pionir u proizvodnji televizijskog sadržaja, te je kao predsjednik Uprave Pro Plusa uspješno unaprijedio sadržaj i digitalnu ponudu organizacije. Čakarmiš će zadržati dvojnu poziciju te će nastaviti obnašati dužnost predjednika Uprave Pro Plusa dok obnaša dužnost predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska. Christoph Mainusch imenovan je predsjednikom Nadzornog odbora RTL-a Hrvatska, te će u svojoj novoj ulozi RTL-u u Hrvatskoj ponuditi svoje iznimno poznavanje televizijske industrije.

S obzirom na novu upravljačku strukturu i u zajedničkom dogovoru Marc Puškarić predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska, s današnjim danom napušta svoju poziciju. CME želi gdinu Puškariću sve najbolje. Ova nova upravljačka struktura odražava našu namjeru da iskoristimo najbolje što nudi RTL Hrvatska i zajedno s Pro Plusom podignemo kompaniju na novu razinu“, nastavlja gospodin Stoessel. Eagle’s Rock Advisers SARL djelovao je kao savjetnik za korporativne financije za CME.

Tagovi: Branko Čakarmiš, CME Media Enterprises, RTL Hrvatska, Didier Stoessel, Tonko Weissmann
PROČITAJ I OVO
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE