GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2022 / 16:13
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Dvije strane su se dogovorile da će svoje udjele unijeti u novoosnovani joint venture Entain CEE, u kojem će svaka imati udjele u odgovarajućem omjeru, tj. 75:25.

Realizacija transakcije očekuje se do kraja godine, a njezina ukupna vrijednost bit će ukupno 920 milijuna eura. Akvizicija će se financirati putem kredita Deutsche Banka, Lloydsa, Mediobanca, NatWest a i Santandera.

Transakcija uključuje tvrtke minus5 i Puni Broj.

"Odlučili smo prihvatiti Entainovu ponudu jer je bila vrlo temeljita i sveobuhvatna, te zato što nam omogućuje da nakon četiri godine nastavimo s tvrtkom s kojom imamo mnogo više od poslovnih veza", izjavio je investicijski direktor EMMA Capitala Pavel Horák.

Prema riječima predsjednika Uprave SuperSporta Radima Haluze, ulazak Entaina u SuperSport pružit će potpuno nove perspektive za daljnji razvoj i rast, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

"Imati tako značajnog globalnog igrača u tvrtci otvara potpuno nove razvojne prilike. Vjerujem da današnji dan označava početak potpuno novog poglavlja u povijesti SuperSporta", kaže Haluza, koji ostaje na čelu tvrtke.

Naglašava da partneri ne planiraju nikakve promjene u poslovanju SuperSporta.

"Tvrtka će nastaviti s istim operativnim postavom na koji je dosad bila naviknuta", rekao je.

SuperSport je osnovan 2000. godine. Fokus mu je na sportskom klađenju, ali djeluje i u drugim segmentima poput online casina. Ima 54 posto tržišnog udjela na hrvatskom tržištu, koje Entain ocjenjuje "Potpuno uređenim i atraktivnim". Tvrtka ima ključne sponzorske ugovore kao što su prava na klađenje za sve lige Hrvatskog nogometnog saveza za razdoblje od 2022. do 2026. godine.

EMMA Capital ušao je u SuperSport 2018. i preuzeo potpunu kontrolu nad njim početkom ove godine.

Entain je međunarodna tvrtka za igre na sreću osnovana 2004. u Luksemburgu i kotirana na Londonskoj burzi, gdje je dio FTSE100 indeksa.

Posjeduje širok raspon tvrtki u sektoru, uključujući globalno poznate brendove u sportskom klađenju kao što su bwin, Coral, Crystalbet, Eurobet i Ladbrokes. Aktivan je i u segmentu online kasina. Djeluje u Europi, a u SAD-u ima 50 posto udjela u tvrtci BetMGM.

EMMA Capital je privatni investicijski holding koji je 2012. godine osnovao Jiří Šmejc. Posljednjih godina fokusiran je uglavnom na tržišta Europske unije, ali je prisutan i na ostalim tržištima Europe i Azije.

Tagovi: Entain, SuperSport, EmmaCapital, Radim Haluza
PROČITAJ I OVO
Bosch planira podijeliti 1.500 otkaza u Njemačkoj
REZOVI
Bosch planira podijeliti 1.500 otkaza u Njemačkoj
ESSEN - Bosch se na početku godine suočava s većim izazovima od očekivanih. Dobavljač automobilske industrije stoga mora ispuniti svoje obećanje da će se suzdržati od ukidanja radnih mjesta do 2027. Pogođeno je na stotine suradnika u Njemačkoj.
Što će Bradleyi značiti za perspektive Đure Đakovića?
PRILIKE
Što će Bradleyi značiti za perspektive Đure Đakovića?
ZAGREB - Prva 22 vozila Bradley M2A2 ODS utovarena su na brod i plove prema Hrvatskoj. Njihov dolazak u riječku luku očekuje se prvih dana prosinca. Vozila će iz Rijeke biti prebačena u "Đuro Đaković" u Slavonskom Brodu, gdje će biti podvrgnuta modernizaciji.
Hrvatska drvna industrija na koljenima
AGONIJA
Hrvatska drvna industrija na koljenima
ZAGREB - Jedna od najvećih kriza u povijesti njemačkog graditeljstva ‘pokazala je zube’ domaćoj drvno-prerađivačkoj industriji, upozorava Hrvatska udruga poslodavaca (HUP).
Valamar postao najveći dioničar Jadrana tvornice čarapa
VLASNIŠTVO
Valamar postao najveći dioničar Jadrana tvornice čarapa
ZAGREB - Nadzorni odbor najveće hrvatske hotelijerske kompanije Valamara Riviere za kapitalne je investicije u idućoj godini odobrio proračun od 43,14 milijuna eura, ne računajući prethodno odobreno ulaganje od 38,43 milijuna eura u Imperial Rivieru d.d.
Mesu novi mandat na čelu Slovenskih željeznica
KARIJERE
Mesu novi mandat na čelu Slovenskih željeznica
LJUBLJANA - Dušana Mesu i u novom mandatu očekuju brojni izazovi. Uz opsežna državna ulaganja koja se odražavaju i na odvijanje željezničkog prometa, od nove godine počinju i prvi veći radovi na izgradnji Ljubljanskog putničkog centra, koji će dodatno opteretiti promet u glavnom gradu i izvan njega. .
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE