GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Britanski touroperator povećava kapacitete za Hrvatsku do listopada

Britanski touroperator povećava kapacitete za Hrvatsku do listopada
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2021 / 22:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Britanski touroperator Jet2holidays i Jet2.com zbog potražnje je najavio povećanje kapaciteta prema Splitu i Dubrovniku, čime se turisti s britanskog tržišta mogu očekivati i u rujnu i listopadu, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatke turističke zajednice (HTZ).

Napominjući kako je Jet2holidays i Jet2.com vodeći britanski turoperator, direktorica HTZ-ovog predstavništva u Londonu Darija Reić ističe da povećanje kapaciteta veseli.

Kako se navodi u priopćenju, sezona letenja iz Manchestera prema Splitu produžena je do 7. listopada, iz Birminghama i Londona do kraja listopada, a letovi te paket aranžmani za Split dostupni su i iz Leedsa.

I za Dubrovnik je taj touroperator najavio dodatne letove odnosno produženje sezone letova iz Manchestera i Londona do kraja listopada, a osim toga prema Dubrovniku su dostupni i letovi iz Birminghama, Edinburga, Leedsa i Newcastlea.

"Trenutno je u Hrvatskoj oko 16 tisuća britanskih turista, a većina ih je upravo u odredištima Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Sigurni smo da će proširenje kapaciteta ovog britanskog touroperatora pridonijeti ukupnim turističkim rezultatima i Hrvatsku učiniti još dostupnijom i atraktivnijom za turiste iz Velike Britanije", komentirao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

I izvršni direktor Jet2.com i Jet2holidays Steve Heapy očekuje u nastavku godine izvrsnu potražnju za Splitom i Dubrovnikom. "Kao destinacije na našoj zelenoj listi, Split i Dubrovnik nastavljaju privlačiti brojne ljubitelje putovanja, a mi nastojimo brzo reagirati kako bi kupcima omogućili kvalitetan izbor i fleksibilnost. S obzirom na odličnu prodaju tijekom ljeta, očekujemo nastavak izvrsne potražnje za Splitom i Dubrovnikom u nastavku ove godine", poručio je Heapy.

Tagovi: hrvatski turizam, Jet2holidays, Jet2.com, Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Split
PROČITAJ I OVO
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE