GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Calucem ulaže 8 milijuna eura u novi program održivosti u svojoj tvornici u Puli

Calucem ulaže 8 milijuna eura u novi program održivosti u svojoj tvornici u Puli
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2024 / 13:17
Autor: SEEbiz
PULA - Tvrtka za proizvodnju kalcij-aluminatnog cementa (CAC) Calucem, dio Cementos Molinsa, najavila je provedbu trogodišnjeg programa održivosti u koji će uložiti 8 milijuna eura za nadogradnju svojih pogona.

Calucem ima vlastitu luku unutar tvornice u Puli kojom opslužuje globalne krajnje kupce u više od 60 zemalja, inovacijski centar u Barceloni i opsežnu mrežu prodajnih ureda i distribucijskih centara diljem Europe, Sjedinjenih Američkih Država i Azije.

Calucem će obnoviti skladišne hale kako bi se osiguralo pokriveno skladištenje sirovina i finih materijala. Plan uključuje i povećanje energetske učinkovitosti postrojenja. Uz poboljšanje komunikacijskih pravaca unutar postrojenja, Calucemove drobilice bit će premještene u novi pogon kako bi se optimizirao proces mljevenja.

-Uložit ćemo 8 milijuna eura u tvornicu; u najsuvremeniju tehnologiju i novu opremu kako bismo unaprijedili naše objekte i tako poboljšali kvalitetu života naših zaposlenika i lokalne zajednice, istaknuo je Juan Martinez, generalni direktor Calucema.

Ovaj novi program održivosti u proizvodnim pogonima Calucem usklađen je s ciljevima postavljenima u Planu održivosti 2030. tvrtke Cementos Molins; planu koji će tvrtku dovesti do smanjenja emisija za 20% do 2030. godine. Ova će predanost ubrzati planove smanjenja emisija koje tvrtka provodi od 1990. godine i usredotočuje se na strateški cilj opskrbe ugljično neutralnim betonom do 2050. godine.

Tvrtka će, također, tijekom 2024. Godine održavati redovite susrete s lokalnom zajednicom, što je praksa započeta u siječnju ove godine. U svrhu dobrog informiranja građana biti će ogranizirani Dani otvorenih vrata ove cementare.

Plan održivosti 2030. godine ističe održivost kao glavni stup strategije Cementos Molinsa te naglašava kako tvrtka radi istovremeno na pet prioriteta: sigurnosti i zdravlju, klimatskim promjenama i energiji, okolišu i prirodi, kružnom gospodarstvu i društveno odgovornom poslovanju.

Upravo zbog ovakvog plana razvoja, uprava hrvatske kompanije imala je konstruktivan sastanak s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem na kojem se razgovaralo o daljnjim postupcima investiranja u moderne procese poslovanja poštujući sve zakonske i društvene standarde u zajednici.

Tagovi: calucem, cement, pula, održivost, istra
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE