GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Campari ulazi u francusku šampanjsku avanturu

Campari ulazi u francusku šampanjsku avanturu
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2020 / 18:53
Autor: Siniša Malus
MILANO - Campari bi mogao postati prvi talijanski igrač koji je ušao u francuski sektor šampanjca ako uspješno zaključi razgovore o kupnji premium marke Lallier.

Proizvođač crvenog aperitiva Campari započeo je ekskluzivne pregovore s privatnom francuskom tvrtkom SARL FICOMA o kupovini 80% udjela u marki Champagne osnovane 1906. godine u gradu Ay.

Dionice Camparija nakon ove su najave skočile 2,9%, nadmašivši 1,7% dobitka milanskog indeksa blue-chip .FTMIB.

Susjedna Francuska i Italija slične su po luksuznom i opuštenom životnom stilu, a sektor pića je poput ostatka gospodarstva pretrpio zastoje zbog karantene uslijed pandemije koronavirusa.

Francuska grupacija Pernod Ricard najavila je u ožujku kupnju 50% malog talijanskog proizvođača pića Italicus, što neki analitičari vide kao pokušaj izazova za Camparijev uspjeha u kategoriji aperitiva. Prošle godine Italicusova prodaja iznosila je 3 milijuna eura (3,20 milijuna USD).

Champagne Lallier prodao je otprilike milijun boca šampanjca u 2019., uključujući blizu 700.000 boca Lalliera, rekao je Campari bez objave financijskih detalja dogovora o pregovorima.

Ovo nije prvi Camparijev pokušaj u Francuskoj. Campari je kupio francuski Grand Marnier 2016. godine, a počeo krajem prošle godine prodavati putem vlastite tržišne tvrtke u Francuskoj.

Ako bude uspješan, novi će dogovor omogućiti Campariju da učvrsti poziciju na francuskom tržištu, koje je prošle godine činilo 2,2% ukupne prodaje grupe u vrijednosti od 1,84 milijarde eura (2 milijarde USD).

Foto: Reuters

Tagovi: Campari, Lallier, šampanjac, Italicus, Grand Marnier,Pernod Ricard
PROČITAJ I OVO
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
ZELENO SVJETLO
Podravka odobrila dividendu od 3,2 eura
KOPRIVNICA - Podravka je jučer održala sjednicu Glavne skupštine nakon koje su objavljene odluke među kojima je i odobrenje dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE