GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CEO Ericssona šokirao izjavom o europskoj telekom industriji

CEO Ericssona šokirao izjavom o europskoj telekom industriji
ŠOKANTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2023 / 21:23
Autor: SEEbiz / CNBC
BARCELONA - Izvršni direktor švedske telekomunikacijske kompanije Ericsson u ponedjeljak je upozorio da je europska industrijska struktura vjerojatno neodrživa, pozivajući na konsolidaciju diljem regije kako bi se potaknula konkurentnost.

Komentari dolaze nedugo nakon što je tvrtka, koja je jedan od najvećih svjetskih pružatelja 5G mobilnih mreža, objavila da planira ukinuti 8.500 radnih mjesta kao dio svojih mjera za smanjenje troškova, piše CNBC.

"Veliki problem u Europi zapravo je to što si naši korisnici jednostavno ne mogu priuštiti izgradnju mreža i mislim da će to dugoročno naštetiti europskoj konkurentnosti", rekao je izvršni direktor Ericssona Börje Ekholm Karen Tso iz CNBC-a na Mobile World Congressu u Barceloni.

Upitan kako regija može riješiti ovo pitanje, Ekholm je odgovorio: "Znate moje stajalište o tome, vjerujem da se Europa treba konsolidirati."

Ekholm je rekao da je u zemljama kao što su SAD, Kina i Indija konsolidacija značila da sada postoje samo dva ili tri operatera diljem zemlje.

U Europi, međutim, “to je 200 operatera, otprilike četiri plus u gotovo svakoj zemlji. To je struktura industrije koja je vjerojatno neodrživa i kojom se treba pozabaviti,” rekao je Ekholm.

Izvršni direktor Ericssona rekao je da je još uvijek "vrlo, vrlo rano" na putu 5G, ali je nagovijestio Indiju da izgradi jednu od najjačih svjetskih 5G mreža u sljedećih nekoliko kvartala.

Ekholm je rekao da će Indija također “vjerojatno početi pokretati inovacije na vrhu mreže puno prije mnogih drugih zemalja.

Tagovi: Borje Ekholm, Ericsson, europski telekomi, 5G tehnologija
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE