GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Continental snizio prodajne izglede

Continental snizio prodajne izglede
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.08.2023 / 21:32
Autor: SEEbiz
BERLIN - Njemački dobavljač automobila Continental malo je smanjio svoje izglede za ovu godinu, navodeći pad na sjevernoameričkom i europskom tržištu zamjenskih guma.

Očekuje se da će godišnja prodaja iznositi oko 41,5 milijardi eura (45,5 milijardi dolara) do 44,5 milijardi eura, u usporedbi s prethodnom procjenom od 42 do 45 milijardi eura.

Ali slika je bila svjetlija u drugim područjima za proizvođača sa sjedištem u Hannoveru.

Za cijelu godinu tvrtka očekuje nešto veću proizvodnju osobnih i lakih gospodarskih vozila: planirano je da će se proizvesti 3 do 5 posto više automobila nego lani - umjesto 2 do 4 posto.

To utječe na Continental jer njegovo poslovanje s dijelovima i gumama ovisi o razinama proizvodnje proizvođača automobila.

Osim toga, tvrtka sada više ne preuzima prethodno prijavljenih 1,7 milijardi eura dodatnih troškova za plaće, materijale, energiju i logistiku u fiskalnoj 2023. Brojka je smanjena na 1,4 milijarde eura.

U drugom kvartalu prodaja je porasla za 10,4% na 10,4 milijarde eura.

Neto prihod iznosio je 209 milijuna eura, u usporedbi s prošlogodišnjim gubitkom od 251 milijun eura. Zarada prije kamata i poreza (EBIT) iznosila je 377 milijuna eura, u usporedbi s gubitkom prethodne godine od 165 milijuna eura

Tagovi: Continental, POSLOVNI REZULTATI
PROČITAJ I OVO
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
PIĆA
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
ZAGREB - Badel 1862 nastavlja oduševljavati svojom ponudom novih i inovativnih proizvoda uvođenjem na tržište prvog ready to drink pića na bazi legendarnog Badel Pelinkovca Gorkog.
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
STATISTIKA
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
BEČ - Beč i dalje privlači međunarodna poduzeća. To dokazuje činjenica da je prošle godine čak 227 inozemnih poduzeća svoje mjesto poslovanja otvorilo upravo u Beču.
Kraš predlaže 1,50 eura dividende po dionici
DIVIDENDA
Kraš predlaže 1,50 eura dividende po dionici
ZAGREB - Hrvatski proizvođač konditorskih proizvoda Kras predložio je dividendu od 1,50 eura po dionici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE