GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

CureVac će surađivati s Bayerom na cjepivu protiv covida-19

CureVac će surađivati s Bayerom na cjepivu protiv covida-19
SURADNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2021 / 11:39
Autor: SEEbiz
BERLIN - Njemačka biotehnološka tvrtka CureVac dogovorila je suradnju s proizvođačem lijekova Bayerom kako bi brže dobila odobrenje regulatorne agencije za svoje eksperimentalno cjepivo protiv covida-19 te kako bi distribucija cjepiva tekla nesmetano, potvrdile su u četvrtak obje kompanije.

Tvrtke su, kako stoji u priopćenju, sklopile "sporazum o suradnji i uslugama".

"Bayer će ponuditi svoju ekspertizu i postojeću infrastrukturu u područjima kao što su kliničke aktivnosti, regulatorni poslovi, sigurnost lijekova, medicinske informacije, lanac opskrbe i potpora u odabranim zemljama", ističe se u priopćenju.

Financijski detalji dogovorene suradnje nisu objelodanjeni.

CureVac, koji je bio u potrazi za većim partnerom, prošli je mjesec započeo kasnu fazu kliničkih ispitivanje za svoje kandidatsko cjepivo protiv covida-19 CVnCoV, bazirajući se na istoj tehnologiji koja je omogućila BioNTechu i Moderni da razviju svoja cjepiva protiv covida-19 koja su već odobrena.

Riječ je o novoj tehnologiji koja koristi tzv. “messenger” (glasničku) ribonukleinsku kiselinu (mRNA).

CureVacu, izlistanom na američkoj burzi Nasdaq, pomažu investitori među kojima su Dietmar Hopp, Zaklada Gates, GSK i njemačka vlada.

Tvrtka najavljuje proizvodnju do 300 milijuna doza cjepiva u 2021. i do 600 milijuna doza u 2022.

Bayerov farmaceutski odjel, koji razvija novu gensku terapiju, posjeduje stručnost u liječenju karcinoma, hemofilije, multiple skleroze, kardiovaskularnih bolesti, ali ne i u području cjepiva.

Tagovi: CureVac, Bayer, Dietmar Hopp, Zaklada Gates, cjepivo protiv koronavirusa
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE