GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dio online putničkih agencija sa svojih stranica uklonilo popularnu zrakoplovnu kompaniju

Dio online putničkih agencija sa svojih stranica uklonilo popularnu zrakoplovnu kompaniju
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2024 / 08:22
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Skupina online putničkih agencija prestala je početkom prosinca prodavati Ryanairove letove zbog pravnog i regulatornog pritiska, objavio je irski avioprijevoznik, procijenivši da potez ne bi trebao značajno utjecati na njegove poslovne rezultate u ovoj godini.

Letovi su vjerojatno uklonjeni zbog pritiska agencija za zaštitu potrošača, novih Ryanairovih mjera provjere korisnika i zbog nedavne presude irskog Visokog suda, nagađaju u irskom prijevozniku.

Skupina agencija uključuje Booking.com, Kiwi i Kayak.

Ryanair je proteklih godina pokrenuo niz sporova protiv online putničkih agencija zbog, kako su naveli, naplate dodatnih naknada i blokade komunikacije s korisnicima.

“Poštene/transparentne” online agencije, poput Google Flightsa, ne dodaju skrivene marže i nastavljaju s prodajom Ryanairovih letova, naglasio je u priopćenju objavljenom u srijedu irski prijevoznik.

Booking Holdings, vlasnik Booking.coma, Kayak i Kiwi.com nisu odmah odgovorili na upit Reutersa da komentiraju informaciju o ‘skidanju’ Ryanaira s platforme.

U Ryanairu procjenjuju da će njihov potez povećati postotak praznih sjedala po letu u prosincu i siječnju za jedan ili dva posto, ali neće značajno utjecati na promet i dobit u cijeloj 2024. godini.

U prosincu prosječan broj praznih sjedala po letu porastao je na devet posto, s osam posto u prethodnom mjesecu, izvijestili su.

Ryanair navodi da je u prosincu prevezao 12,5 milijuna putnika, za devet posto više nego u prosincu 2022. godine, unatoč otkazanih više od 900 letova zbog rata u Gazi.

Tagovi: RYANAIR, AIRBNB, BOOKING, KIWI, KAYAK
PROČITAJ I OVO
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
ŠTRAJK
Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća
VARAŽDIN - Radnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a s konferencije za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika.
Heineken investira u pubove u Britaniji
INVESTICIJE
Heineken investira u pubove u Britaniji
AMSTERDAM - Nizozemski pivar Heineken izvijestio je da će otvoriti više od 700 radnih mjesta širom Ujedinjenog Kraljevstva u sklopu 42 milijuna funti (53 milijuna dolara) ulaganja u pubove koji bi se trebali prilagoditi postpandemijskim trendovima.
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
REKORDI
Allianz Hrvatska u 2023. ostvario rekordnu bruto dobit
ZAGREB - Osiguravajuće društvo Allianz Hrvatska je u 2023. godini ostvarilo bruto premijski prihod u iznosu od 205 milijuna eura, što je za 4,4 % više u odnosu na godinu prije.
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
PIĆA
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
ZAGREB - Badel 1862 nastavlja oduševljavati svojom ponudom novih i inovativnih proizvoda uvođenjem na tržište prvog ready to drink pića na bazi legendarnog Badel Pelinkovca Gorkog.
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
STATISTIKA
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
BEČ - Beč i dalje privlači međunarodna poduzeća. To dokazuje činjenica da je prošle godine čak 227 inozemnih poduzeća svoje mjesto poslovanja otvorilo upravo u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE