GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura

Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2024 / 20:40
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.

Prema prijedlogu uprave, najveća slovenska osiguravajuća kuća trebala bi za dividende izdvojiti ukupno 39,8 milijuna eura.

Predložena dividenda trenutačno predstavlja pet posto dividendnog prinosa na dionice Zavarovalnice Triglav, priopćilo je osiguravajuće društvo. Prema mišljenju uprave i nadzornog odbora, takav dividendni prinos u skladu je s očekivanjima investitora i na razini očekivanog prosječnog dividendnog prinosa dionica europskih osiguravajućih društava u ovoj godini.

Prema riječima prvog čovjeka osiguravajućeg društva Andreja Slapara, Uprava i Nadzorni odbor, kao i uvijek, vodili su se načelom da je dividenda atraktivna za dioničare, a da je istovremeno uvjet održivosti, financijske stabilnosti i dalje rast i razvoj Triglav grupe.

Podsjetio je i da predložena isplata dividende uvelike premašuje prošlogodišnju neto dobit koja se zaustavila na 16,3 milijuna eura.

Prema riječima uprave, rezultati Grupe Triglav u 2023. godini bili su ispod prvotno planiranih, što je rezultat regulacije cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja i prirodnih masovnih gubitaka. U tekućoj godini očekuju normalizaciju poslovanja u skladu sa strategijom koncerna.

Nadzorni odbor danas je prihvatio revidirano godišnje izvješće Grupe Triglav i Zavarovalnice Triglav za 2023. godinu, koje će biti objavljeno u petak. Osiguravajuće društvo će 26. travnja objaviti i sazivanje redovne godišnje skupštine dioničara koja je zakazana za 4. lipnja.

Najveći dioničari osiguravajućeg društva su Zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje s 34,5 posto udjela i Slovenski državni holding s 28,1 posto.

Tagovi: Triglav, Zavarovalnica Triglav, Andrej Slapar, DIVIDENDA
PROČITAJ I OVO
Lufthansa obustavlja letove za četiri grada na Bliskom istoku
POTEZI
Lufthansa obustavlja letove za četiri grada na Bliskom istoku
FRANKFURT - Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa najavio je da će obustaviti letove za Amman, Beirut, Erbil i Tel Aviv najmanje do ponedjeljka.
Istraživanje Greenpeacea: Proizvodnja Ikeinog namještaja povezana s uništavanjem europskih šuma
ŠUME
Istraživanje Greenpeacea: Proizvodnja Ikeinog namještaja povezana s uništavanjem europskih šuma
LJUBLJANA - Proizvodnja nekih od najprodavanijih proizvoda diva namještaja Ikea povezana je s uništavanjem europskih šuma, uključujući područja Natura 2000, pokazalo je istraživanje nevladine ekološke organizacije Greenpeace.
Drvoprerađivači u velikim problemima zbog pada izvoza
PROBLEMI
Drvoprerađivači u velikim problemima zbog pada izvoza
ZAGREB - S otprilike 2300 poslovnih subjekata koji se bave preradom i proizvodnjom drva u kojima je zaposleno 30-ak tisuća radnika, ta gospodarska grana sve više se suočava s problemom likvidnosti zbog pada izvoza, dok uvoz raste, ističu iz Hrvatske gospodarske komore.
Marijana Knežević Tudić u Upravi Kraša
KARIJERE
Marijana Knežević Tudić u Upravi Kraša
ZAGREB - Marijana Knežević Tudić imenovana je za novu članicu Uprave Kraša na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora, s početkom četverogodišnjeg mandata od 15. travnja 2024. godine.
Novi beogradski tramvaji koštaju više nego rimski
TRAMVAJI
Novi beogradski tramvaji koštaju više nego rimski
BEOGRAD - Cena nabavke tramvaja za koju je grad Beograd raspisao tender sa maksimalnih 140 miliona evra za 25 vozila daleko premašuje uobičajenu cenu za slične nabavke tramvaja u drugim gradovima Evrope, piše Beobuild.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE